Berlin’de ‘Doğunun kalbi’ isimli sergi açıldı

Kurdistan’da etnik ve dini toplulukları yansıtan “Doğunun kalbi” isimli sergi, açıldığı Zitadelle Spandau'da 1 Ocak 2024 tarihine kadar açık olacak.

Almanya’nın başkenti Berlin’de ‘Doğunun kalbi’ isimli etnik ve dini toplulukları yansıtan bir sergi açıldı.

Küratörlüğünü Dr. Thomas Kramer’in yaptığı serginin hazırlığında Cenî Kadın Barış Bürosu, Nav Berlin, Kurdische Centrum, Hînbûn ve Êzidî Akademisi yer aldı.

Zitadelle Spandau-ZAK’ta (Çağdaş Sanat Merkezi) açılan sergide, Kürdistan’da inançları ve Kürt kültürünü yansıtan fotoğraf, maketlerin yanı sıra Ermeni Soykırımı’nı anlatan fotoğraflara yer verildi.

Açılışa Kurdistanlıların yanı sıra Almanlar da yoğun ilgi gösterdi.

Serginin açılışını yapan Dr. Thomas Kramer, ziyaretçilere alakalarından dolayı teşekkür etti. Kürtlerle yeni tanışmaya başladığını belirten Thomas Kramer, “Bu sergide Kürtler, Êzidî Kürtler ve Ermenileri ifade edebilecek bir kompozisyon düşündük, bugün burada bunun heyecanını hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

1 OCAK 2024’E KADAR AÇIK OLACAK

Am Juliusturm 64, 13599 Berlin adresinde bulunan Zitadelle Spandau-ZAK’da (Çağdaş Sanat Merkezi) açılan sergi, 1 Ocak 2024 tarihine kadar perşembe günleri haricinde her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, perşembe günü ise 13.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olacak