Ş. Ronahî Bawer Govend Festivali 29 Temmuz’da Hesêkê’de

2019’dan bu yana saldırılar nedeniyle yapılmayan Ş. Ronahî Bawer Govend Festivali 29-31 Temmuz tarihlerinde Hêsêke kentinde düzenlenecek.

Festivalin Tertip Komitesi, “İşgal saldırılarına rağmen festivalimizi düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı saldırılara karşı Govend tutmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

2015 yılında ilki düzenlenen Ş. Ronahî Bawer Govend Festivali’nin 5’incisi 29 Temmuz’da Hesêkê kentindeki Serdem Kültür Merkezi’nde başlıyor. Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan farklı halk birleşenlerine ait kültürel oyunları içeren festival, Govend gruplarının kentteki yürüyüşüyle başlayacak.

3 gün sürecek festivale Şehba’dan Dêrîk’e kadar Kürt, Arap, Süryani, Çerkez, Türkmen vb. halk birleşenlerinden oluşan 20 Govend grubu yer alacak. Yarışmanın da yapılacağı festivalde, müzik grupları da sahne alacak.

Festivalin Tertip Komitesi, “2019 yılından bu yana işgal saldırılarından kaynaklı yaşanan savaştan dolayı festivalimizi gerçekleştiremedik. Ancak bu yıl tüm saldırılara rağmen festivalimizi gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı saldırılara karşı festivalde Govend tutmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.