9. Kürt Kültür Günleri başlıyor

Gelenekselleşen Kürt Kültür Günleri 9-12 Mayıs tarihleri arasında Nürnberg'de başlıyor. Konser, resim sergisi, folklor gibi sanatsal etkinliklerin yanı sıra film gösterimi ve paneller de düzenlenecek.

Medya Halk Evi Kürt Kültür Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Kürt Kültür Günleri bu yıl dokuzuncu kez Almanya'nın Bayern eyaletinin Nürnberg şehrinde sanat severlerle buluşacak. 9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 9. Kürt Kültür Günleri toplam 4 gün sürecek. Konser, resim sergisi, folklor gibi sanatsal etkinliklerin yanı sıra 9. Kürt Kültür Günleri kapsamında film gösterimi ve panellerde yapılacak.

NÜRNBERG BELEDİYESİ KÜLTÜR DAİRESİ'NDEN DESTEK

Kürt halkının yaşamından kesitlerin sunulduğu Kültür çadırı da (Kona Reş) dört gün boyunca açık tutulacak. Nürnberg Belediyesi Kültür Dairesi'nin de desteğiyle gerçekleşecek olan Kürt Kültür Günleri Çarşamba günü saat 16.00'da Plärrer Meydanı'ndan başlayacak yürüyüşle start alacak. Daha sonra saat 18.00'da Medya Halkevi Kürt Kültür Derneği kadın, çocuk ve gençlik folklor ekibinin sahne almasıyla Villa Leon'da Kürt Kültür Günleri'nin açılışı yapılacak. Ardından aynı gün "Heval Trio" grubu, Hogir Göregen öncülüğünde enstrümantal bir dinleti sunduktan sonra, Yalda Abbasi, Kürt müziğindeki derinliği dinleyicilere taşıyacak. Kürt Kültür Günlerinin ikinci gününde Kazım Öz'ün yönetmenliğini yaptığı "Zer" filmi Film Haus K4'da sinema sevenlerle buluşacak.

ETKİNLİK XERO ABBAS KONSERİ İLE SONA ERECEK

Etkinliğin üçüncü gününde ise, saat 18.00'da Villa Leon'da "Ortadoğu'da insan hakları, özgürlük ve demokrasi" konulu panel düzenlenecek. Panele, Kerem Schamberger, Özdal Üçer ve Ahmet Nesin panelist olarak katılacak. Panelin Moderetörlüğünü ise sosyolog Nihal Bayram yapacak. Panelin yanı sıra, Medya Halkevi Kürt Kültür Derneği müzik grubu da sahne alacak.

Nürnberg'de gelenekselleşen Kürt Kültür Günleri'nin son gününde açık hava konseri olacak. Açık hava konserinde ilk olarak bugüne kadar müzik hayatına 4 albüm sığdırmış olan sanatçı Deniz Deman sahne alacak. Kürt Kültür Günleri'nin kapanışı ise Xero Abbas'ın vereceği konserle yapılacak. Kürt Kültür Günleri'nde aynı zamanda katılımcılar geleneksel Kürt mutfağı yemeklerini de tatma fırsatına sahip olacak.