Zürih’te silah fabrikası önünde eylem

Kürt kadınları, İsviçre’nin önde gelen silah fabrikası önünde gerçekleştirdikleri sivil itaatsizlik eylemi ile İsviçre’nin Türkiye’ye silah satışını durdurmasını istedi.

Zürih’te yaşayan Kürdistanlı kadınlar, Zürih Oerlikon Reinmetall silah fabrikası önünde gerçekleştirdikleri eylemle, İsviçre’yi Türk devletine silah satışına son vermeye çağırdı.

“İsviçre’nin silahlarıyla Kürtler öldürülüyor” pankartı ile silah fabrikası önünde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştiren bir grup kadın, attıkları “Kürtler sizin silahlarınızla katlediliyor”, “Türk devletine silah satışına son” ve “Katliama ortak olmayın” sloganlar ile İsviçre’nin Türk devletine silah satışına devam etmesine tepki gösterdi.

Yaptıkları açıklama ile Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e dönük gerçekleştirdiği soykırım ve işgal saldırılarına değinen kadınlar, Türkiye’nin Avrupa’nın silahları ile Efrîn’de Kürtleri katlettiğine vurgu yaptı.

İsviçre’yi acilen Türk devletine karşı harekete geçmeye çağıran kadınlar, Türk devleti ile pazarlık halinde olan her kurum ve kuruluşu deşifre etmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.