YPJ, şehit Eylül Nuhilat ve 20 savaşçıyı andı

 YPJ, şehadet yıl dönümünde özgür basın şehitlerinden Eylül Nuhilat'ı ve 20 savaşçıyı andı. Açıklamada, "Eylül yoldaşımız, düşmanın vahşi gerçeğini dünyaya duyurmak için tereddütsüz bir şekilde hep ön saflarda yer almıştır" denildi.

YPJ Basın Merkezi, üyelerinden Eylül Nuhilat’ın ve beraberindeki 20 savaşçının şehadet yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPJ'nin açıklaması şöyle:
“Eylül Nuhilat yoldaşımızın şehadeti üzerinden 5 yıl geçti. YPJ Basın Merkezi üyelerinden olan Eylül yoldaş, Şehba’yı özgürleştirme hamlesinde Şehba Kadın Savunma Güçleri ve Cebhet El Ekrad 20 savaşçısıyla birlikte şehitler kervanına katıldı.
Genç yaşında Dêrik’ten devrim saflarına katılım yapan Eylül yoldaş, her daim El Nusra ve DAİŞ çetelerine en ön saflarda karşı özgürlük ve insanlık savaşı vermiştir. YPJ Basın Merkezi’ne gelerek, devrim için çalışmalarını daha güçlü bir şekilde sürdürmüştür. Basın çalışmalarında deneyim sahibi olduktan sonra yeniden yoğun savaş alanlarına yönelmiştir.

'TÜRK DEVLETİ VAHŞİCE SALDIRDI'

19-20 Ekim 2016’da Şehba Kadın Savunma Güçleri ve Cebhet El Ekrad savaşçıları, amansız bir direniş sergilemiş ve işgalci Türk devletine bağlı çetelerin onlarca saldırısını kırarak çetelerin Şehba mahallelerine girmesini engellemiştir. Ancak Türk devleti her zaman olduğu gibi ne zaman ki bir savaşta kırılma yaşayınca hemen yoğun savaş tekniğinin arkasına saklanır, Şehba’da da aynı yönteme başvurarak göğüs göğse çarpışmada işgalini gerçekleştiremeyince savaş uçaklarıyla özgürlük savaşçılarına saldırı düzenler. Bu vahşi saldırıda Eylül yoldaşımız ve beraberinde Şehba’yı savunan 20 savaşçı şehitler kervanına katılır.
YPJ Basın Merkezi muhabiri Eylül yoldaşımız, düşmanın vahşi gerçeğini dünyaya duyurmak için tereddütsüz bir şekilde hep ön saflarda yer almıştır. Coşkusu, heyecanı ve alçakgönüllülüğüyle hem moral ve hem de gerçeklerin kaynağıydı. Son ana kadar elinden bırakmadığı kamerasıyla anbean gerçekleri kayıt altına aldı. Yaralı olmasına rağmen hem arkadaşlarına destek olmuş hem de onların direnişini ölümsüzleştirmiştir. 20 Ekim 2016 günü de özgür basın şehitlerinden biri olmuştur.

'İNSANLIK DÜŞMANLARINA DİRENDİLER'

Bu katliamda 21 savaşçı şehit düşmüştür. Bu 21 yoldaş Şehba halkı için canlı kalkan olmuş, insanlık düşmanlarına karşı tereddütsüz bir şekilde direnmiş ve savaşmıştır. Tıpkı Agirî ve Arîn gibi Eylül yoldaş da ön saflardaki savaşta ölümsüzleşti. Agirî, Arîn ve Eylül yoldaşlarımızın izinde YPJ Basın Merkezi üyeleri Şîlan Cûdî ve Rohenda Xemgîn yoldaşlar, son olarak da Dilovan Gever yoldaşımız, yoğun savaş cephelerinde gerçeğin sesi oldular. Onlar büyük bir cesaretle objektiflerini işgalciliğin ve vahşetin gerçeğine doğrulttular. Böylece Türk devletinin özel savaş medyasının yalan perdelerini yırttılar. Şehitlerimizin ardılları olarak, onların izinde soluksuz ilerleyeceğimizin sözünü veriyor; onların cesareti ve kalemiyle işgal bitireceğimizin ve bölge halklarına, bütün kadınlara özgür yarınlar müjdesini vereceğimizin sözünü yineliyoruz."