YPJ savaşçıları: Efrîn'de de savaşacak ve kazanacağız

YPJ savaşçıları, Derazor hamlesinde başarıya doğru gittiklerini ve bu hamleden sonra da Efrîn'e gideceklerini, hiçbir şekilde Efrîn'i bırakmayacaklarını belirttiler.

Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nde yer alan YPJ savaşçıları, Türk devletinin Efrîn üzerindeki işgalci saldırılarına karşı tepkilerini ANF’ye dile getirdiler.

'EFRÎN'DE DE SAVAŞACAĞIZ'

Evin Tilberek:

"YPJ olarak Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nde yerimizi alıyoruz. Derazor'un şartları zordur, özellikle toz fırtınası zorluyor. Ancak, bizim için sorun değil. İyi gidiyor. Bizi pek etkilemiyor. Türk devleti Efrîn'e saldırmak istiyor. Biz nasıl Derazor'da savaşıyorsak, aynı şekilde Efrîn'e de gideceğiz ve Efrîn'de de savaşacağız. Kanımızın son damlasına kadar, biz savaşmaya ve direnmeye devam edeceğiz. Zafer bizim olacak."

'İZİN VERMEYECEĞİZ!'

Zêrin Çerçela: "YPJ savaşçısı olarak Derazor hamlesinde yerimizi alıyoruz. Türk devleti Efrîn'e girmeye hazırlanıyor. Biz nasıl şimdi burada Derazor'da savaşıyorsak ve çeteleri yeniyorsak, Efrîn'de de aynı şekilde savaşacağız. Bizler YPJ olarak hiçbir şekilde Türk devletinin Efrîn'e girmesine izin vermeyeceğiz."

'KUTSAL TOPRAKLARIMIZI ONLARA BIRAKMAYACAĞIZ'

Bahar Qamişlo:

"Rojava Devrimi yedinci yılına girdi. Şimdiye kadar tüm kutsal yerlerimizde zaferi elde ettik. YPG ve YPJ’nin sayesin de bizler her yeri zaferle sonuçlandırdık. Bu topraklara çok genç kadın ve erkek kanını döktü. Bizim de onlara sözümüz var. Onların izlerin de olacağız her zaman, bizim onlara sözümüz var. Biz en büyük zaferi, Kobanê'de, Minbic'de, Reqa'da aldık. Bugün de Derazor'dayız. Savaş cephesindeyiz. Derazor coğrafi olarak diğer alanlara benzemiyor. Coğrafyasının büyük bir bölümü çölden oluşuyor. Sürekli sis ve çöl fırtınası var. Bizler de buna karşılık her zaman tedbirliyiz. Gece gündüz neredeyse uyumuyoruz. Çünkü biz ne şehit ne de yaralı vermek istiyoruz. Bizim tek hedefimiz, bu toprakları bu barbar çetelerden korumaktır. Bu topraklar kutsaldır ve birçok ulus bu topraklarda savaşıyor.

Yedi yıldır bu devrim devam ediyor. Ve biz yedi yıldır bu insanlık düşmanlarına karşı savaşıyoruz. Şimdi de Derazor'da savaşıyoruz. İstenildiğinde Efrîn'e de savaşmaya gideceğiz. Aslında düşman her yerden saldırıyor. Ve biz gelen tüm saldırılara cevap veriyoruz. Hiçbir şekilde bu kutsal toprakları onlara bırakmayacağız. Bugün arkadaşlarımız Efrîn'de de direniyor. Büyük kahramanlık gösteriyorlar. Nasıl ki Kobanê'de direndik, onlarca şehit verdik ve zaferi elde ettiysek; Efrîn'de, Derazor'da da özgür Kürdistan'a, özgür demokratik Suriye ve federalizme götürecek bizi. Çünkü tüm uluslar burada yerini alıyor ve savaşıyor.

Derazor'dan sonra Efrîn'e gideceğiz. Efrîn bizim kutsal topraklarımızdır. Erdoğan ne yapacağını bilmiyor. Her ne olursa olsun biz Efrîn'den vazgeçmeyeceğiz, topraklarımızdan ve ülkemizden vazgeçmeyeceğiz. Zafer YPJ ve YPG’nin olacak."