YPJ, Efrin’de şehit düşen komutan Botan ve Cudi’yi andı

YPJ Genel Komutanlığı, DAİŞ’e karşı mücadelede komutanlık yapan Tekoşin Botan ve Zilan Cudi’nin Efrin’de aynı ruh ve fedakarlıkla direndiklerini ve şehit düştüklerini duyurdu.

YPJ Genel Komutanlığı, Tekoşin Botan ve Zilan Cudi’nin Efrin’de işgalci Türk ordusu karşısında kahramanca direnerek şehit düştüklerini belirtti.

YPJ açıklamasında, her iki komutanın DAİŞ’e karşı yürütülen mücadele öncülük yaptıklarını ve Efrin direnişine de bu ruhla katıldıkları vurgulandı.

Komutanlığın açıklaması şöyle:

“Efrin’de Çağın Direnişi 56’ıncı gününe girdi. Türk devleti işgalciliğine karşı savaş tüm gücüyle sürüyor. 56 gündür YPG, YPJ ve QSD savaşçıları Kurmanc Dağlarında direniyor ve bugün bir kez daha savaşçılarımız ve komutanlarımız zaferi garantiledi.

Direnişte birçok savaşçı ve komutan tarihi kahramanlıklar yaratarak öncü oldular, topraklarının savunucular oldular ve öne çıktılar. Efrin savaşında El Nusra çetelerine karşı savaşta yer alan yoldaşımız Komutan Tekoşin Botan yaşamında fedakarlığı ve mütevaziliğiyle öncü olmuştur. Komutan Zilan Cudi yoldaşımız da DAIŞ çetelerine karşı savaşta iki defa yaralanmış ve en ön cephelerde savaşçılar ve yoldaşlarıyla an be an sorumluluk, fedakarlık, yoldaşlık ve öncü olarak yer almıştır. Rojava devriminin başından beri savaşlarda komuta düzeyinde öncülük etmişler ve DAIŞ, El Nusra’ya karşı onlarca operasyona katılmışlardır. Son olarak Türk devleti ve El Nusra işgalciliğine karşı büyük bir direniş göstermişlerdir. Yoldaş Tekoşin Botan Şiye cephesinde ve Yoldaş Zilan Cudi Şera cephesinde şehadete ulaşmıştır. Yoldaşlarımız komutan Rusyar Vejin ve Viyan Tolhildan çizgisinde Kürt tarihinde öncülük etmiş kadınların ruhuyla ve DAIŞ’e karşı savaşta büyük rol oynayarak Çağın Direnişi’ne katılmışlardır. Fedai ruhla Kadın Savunma Birlikleri’nde mütevaziliğin, coşkunun, iradeli duruşun ve özgür eş yaşam ideolojisinin örneği olmuşlardır. Viyan yoldaş 3 defa yaralanmış ama irade ve cesaretiyle Rusyar yoldaşımızla şehadete kadar Çağın Direnişi’ne yer almıştır. Öncü yoldaşımız Zilan ve Tekoşin de fedai ruhla DAIŞ çetelerinin her türlü saldırısına karşı insanlığı savunmuş diğer yoldaşlarımız gibi aynı ruhla Türk devleti ve El Nusra’ya karşı savaşarak şehadete ulaşmıştır. Her iki yoldaşımız duruşları ve öncülükleriyle her arkadaşımızın kalbinde yer edinmiştir. Her iki komutanımızın şehadeti öfkemizi, kinimizi ve şehitlerimizin intikamını alma hırsımızı arttırmıştır.

YPJ Genel Komutanlığı olarak her iki komutanımız ve diğer yoldaşlarımızın mücadelesini yükselteceğimize söz veriyoruz. Ülke topraklarını savunmak uğruna canlarını feda eden 11 yoldaşımızı ve tüm şehit arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, tüm Kürdistan halkına, Kuzey Suriye halkına ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz.”