YPJ'den Britanyalı şehit Campbell için açıklama

YPJ, şehit düşen Britanyalı savaşçı Hêlîn Qereçox’un (Anna Campbell) fedakârca mücadeleye katıldığına, Rojava ve Kuzey Suriye halkının kalbinde yer edindiğine dikkat çekti.

YPJ Genel Komutanlığı, Britanyalı savaşçı Hêlîn Qereçox’un (Anna Campbell) 15 Mart’ta Efrîn’de 3 yoldaşı ile birlikte şehit düşmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

'SÖZÜNDEN BİR KERE BİLE DÖNMEDİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kadın öncülüğünde Rojava devrimi, tüm dünya kadınlarının toplandığı bir halk devrimi olmuştur. Bu gerçeklik temelinde halkların birliği ve özgür yaşam felsefesi her geçen gün büyümektedir. Her ulustan kadınlar bu hakikate akarak devrimin bir parçası olmuşlardır. Halk ve direnişçi, kahraman savaşçılar emek ve kanlarıyla soluksuz bir mücadele yürütmüş; Rojava toprakları halklar için özgür bir cennete dönüşmüştür. YPG ve YPJ savaşçıları altın harflerle kahramanlık destanları yazarak, özgürlük tarihinde halkların umudu olmuşlardır. Her gün büyüyen bu umutlar faşist devletlerin Rojava topraklarındaki plan ve girişimlerini yenilgiye uğratmıştır. Binlerce kahraman savaşçı DAİŞ, El Nusra ve Türk devleti gibi faşist düşmanları sınırda püskürterek devrime doğru adım atmıştır. Kahramanca ve sınır tanımayan özgürlük arzusu ile devrimi kucaklamışlardır.

Faşizm tüm dünyaya düşmanlık etmektedir. Rojava toprakları üzerinde bu insanlık düşmanlarına karşı enternasyonal mücadele yürütülmüş; Rojava devrimi bu zeminde başlamış ve şu ana dek yüzlerce enternasyonalist kadın YPJ saflarında yer alarak faşizme karşı en ön cephelerde savaşmıştır. Bu yoldaşlarımızdan biri de Britanyalı yoldaş Hêlîn Qereçox’dur. Yoldaş Hêlîn, 25 Nisan 2017 tarihinde Qereçox’a gerçekleşen saldırıyı kabullenememiş ve Hêlîn Qereçox adını alarak halkların mücadelesine katılmıştır. Şehitlerin intikamı sözünü vermiş ve sözünden bir adım bile geri adım atmamıştır. Yoldaş Hêlîn, fedakârlığıyla Rojava ve Kuzey Suriye halkının kalbinde yer edinmiştir. Fırat’ın Gazabı hamlesinde kahraman Kürt ve Arap halklarının yanında savaş cephelerinde yerini almıştır.

Son olarak faşist devletlerin ittifakıyla başlayan Efrîn’e yönelik saldırılara karşı savaşta yer almak için büyük ısrar ve çabalarda bulunmuştur."

CAMPBELL: DAİŞ'LE AYNI ZİHNİYETTELER

Açıklamada, Anna Campbell'in Efrîn'e dönük saldırılara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptığı da hatırlatıldı: "DAİŞ faşizm ve kölelik sisteminin sadece bir yüzüdür. Egemenlerin zihniyeti asla değişmiyor, her zaman aynıdır. Efrîn’e saldıran güçlerin zihniyeti de DAİŞ’le aynı zihniyettir. NATO’nun ikinci büyük ordusuna karşı yoldaşlarımız büyük fedakârlıkla savaşıyor. Karşımızdaki düşmana karşı savaşan kahraman savaşçıların yanında savaşmak benim için en büyük onurdur."

'HAYALLERİNİ TAÇLANDIRACAĞIZ'

YPJ, açıklamasının sonunda da şunları kaydetti:

"Arkadaşlarının yanında düşmana karşı savaşmak için kararlıydı. Bu kararlılığıyla ve 'Özgürlük ağır bedellerle alınır' fikri ile Efrin topraklarına adım atarak en ön cephelerde mücadeleci arkadaşlarıyla savaşmıştır. 15 Mart’ta şiddetli çatışmalar ve barbar saldırılarda 3 yoldaşı ile birlikte şehit olmuştur. Heval Hêlîn, inanç ve iradesiyle son ana kadar halkların özgürlüğü için yaşamış, Ivana Hoffman’ın izinden gitmiştir.

YPJ savaşçıları olarak Yoldaş Hêlîn’in özgürlük hayallerini taçlandırma sözü veriyoruz. Büyük şehitlerin aydınlattığı mücadele yolundan gideceğiz ve uğrunda en büyük savaşların yaşandığı yaşam için canlarımızı feda ederek kazanacağız. Şehitlerimize özgür halklar ve kadın zaferini gerçekleştirme sözü veriyoruz.”