YPJ: İrademiz tüm silahlardan daha güçlüdür

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına karşı kanlarının son damlasına kadar büyük bir inanç ve sevgi ile direneceklerini belirten YPJ Komutanlığı, YPJ’nin gücü ve mücadele azmi ile işgalci güçlerin ödünü kopardığını vurguladı.

YPJ Komutanlığı, kadınların direnişi ve fedakarlığı ile öncülük ettiği Çağın Direnişi’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Her halkın tarihinde sarıldığı değerleri vardır. Halkımızın tarihinde de altın harflerle yazılmış direnişler vardır’’ ifadeleriyle başlayan açıklama şöyle:

‘’Çağın Direnişi 44’üncü gününe girdi. Bugün Çiyayê Kurmênc’te sürdürülen Çağın Direnişi, şüphesiz Kobanê direnişinin mirasıdır. Onlarca genç kadın ve erkek son nefesine kadar işgalci Türk devleti ve bağlı DAIŞ, El-Nusra ve El-Kaide terör gruplarının saldırılarına kadar bedenlerini kalkan yapmaktadır. Efrîn bölgesine yönelik her gün barbarca saldırılar gerçekleştirilmektedir. Bu saldırılarda bir halkın soykırımdan geçirilmesi amaçlanmaktadır. İşgalci Türk devleti Osmanlı işgalciliğini sürdürmek istemektedir. Ataları gibi bölgede talan etme politikaları sürdürmektedirler. Bu gerçeklikte bugün Efrîn’de çok açık bir şekilde görülmektedir.

Çağın Direnişi, bu saldırılar karşısında Arîn Mîrkan ve Avesta Xabûr’ların ruhu ile sürüyor. Kürt kadını Efrîn’deki direnişçi ruh ile tarih yazıyor. YPJ gücü ve direnişiyle düşmanın ödünü kopardığı gibi işgalci güçlerin yüreğindeki en büyük korku olmuştur. Efrîn’de Çiyayê Kurmênc Miştenur destanının devamı olmuştur. Arin Mirkan’ın çeteleri yok ederek, yüreği özgürlük için atanlara büyük umut olduğu gibi bugün aynı fikir ve düşünce ile Avesta Xabur’da büyük bir cesaretle işgalci Türk devletini yenilgiye uğrattı ve direnişi ile Çiyayê Kurmênc’i süsledi.

İşgalci Türk devleti 44 gündür savaş uçakları, tank, obus, katuşa, havan ve tüm ileri teknoloji silahlar ile Efrîn’e yönelik barbarca saldırılarda bulunmaktadır. Tüm barbarca saldırılara rağmen YPJ ve YPG güçleri tarihi bir kahramanlık ile direnmektedir. Efrîn’e yönelik saldırılarda kullanılan teknik ve ileri teknoloji silahlar, herhangi bir devlete karşı kullanılsaydı 44 saat bile direnemezdi.

Devam eden barbarca saldırılarda savaşçılarımızın ve halkımızın iradesinin tüm ileri teknoloji silahlardan daha güçlü olduğu net bir şekilde görülmüştür. Efrîn’deki direnişimizle bunu tüm dünyaya kanıtladık. Şüphesiz tek bir kişi kalsak dahi Türk devleti ve çetelerin ilerlemesine izin vermeyeceğiz.

Topraklarımızı işgal etmek için sürdürülen tüm barbarca saldırılara karşı büyük bir inanç, sevgi ve mücadele ile büyütülen direniş, hegemon güçlerin tüm planlarını boşa çıkaracaktır. Efrîn üzerinde kirli plan yürüten herkes iyi bilsin ki Efrîn’deki direnişçiler Arîn, Gelhat, Rêvan, Peyman, Destîna, Avesta ve Barînlerin yolunun takipçisidir. Ve bu direnişçiler her ne olursa olsun kirli planlara yol vermeyecektir.

YPJ Komutanlığı olarak, Şengal, Cizîr, Kobanê, Reqa, Tebqa, Dêra Zor, Halep ve Güney Kürdistan’dan gelen kadın heyetini selamlıyoruz. Yine günlerdir savaşçılarının hemen yanında direnen kahraman Efrînli kadınları can ve gönülden selamlıyoruz. YPJ olarak kanımızın son damlasına kadar özgürlük mücadelesini sürdüreceğimizi belirtiyoruz.

Yaşadığımız dünya adaletsiz bir şekilde Efrîn’e yönelik barbarca saldırıların iyice görüyor ancak bu saldırılar karşısında göz, kulak ve dillerini kapatmış durumdalar. Bu da dünyada beyaz yapraklar üzerinde yazılan adaletin yalan olduğunu gösteriyor. Eğer bu adalet doğru olsaydı Efrîn’de bu kadar kadın ve çocuk katledilmeyecekti. Öz gücümüze inanan bir hareket olarak hiçbir zaman sırtımızı başkalarına dayamayacağız. Hiç kimseden bir beklentimiz olmadı ve olmayacaktır. Herkes iyi bilsin ki Efrîn’de bir halk soykırımdan geçiriliyor. Kendisin insan hakları savunucusu diyenler buyursunlar görevlerini yerine getirsinler.

YPJ Komutanlığı olarak şehitlerimizin hayallerini yerine kadar mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Şehitlerimizin taşıdığı bayrağı gökyüzüne çıkarmak birincil görevimizdir. İnsanlık değerleri ve halkımızın korunması için her ne gerekiyorsa yerine getireceğiz.

Son olarak zaferin özgürlük mücadelesi yürütenlerin olacağını ve Çağın Direnişi’nin tüm insanlığı kurtaracağını belirtiyoruz.”