YJK-E, Aachen'deki kadın cinayetini kınadı, eyleme çağırdı

YJK-E, Aachen'deki kadın cinayetini kınadı ve buna karşı düzenlenecek eyleme çağırırken, "Öz savunmamızı daha da geliştireceğiz" mesajını verdi.

Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), bugün yaptığı yazılı açıklamada, Aachen Deniz Fırat Kadın Meclisi öncülüğünde yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

"Almanya'da kadına yönelik şiddet her yıl daha da artarken, artık sistematik bir hal alan kadın cinayetlerinde vahşilikte de sınır tanınmıyor" denilen açıklamada, "Yeni bir yaşamın yaratıcısı olan kadın, kendi hayatıyla ilgili bir karar vermek istediğinde, eril zihniyetin hedefi oluyor ve ölümle burun buruna geliyor. Kendi yaşam hakkını savunan ve bunun için mücadele veren kadınlarımız, sistematik bir biçimde hunharca katlediliyor" diye kaydedildi.

'MÜCADELE POLİTİK VE ÖRGÜTLÜ OLMALI'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cinsel şiddet saldırılarının ve kadın cinayetlerinin hızla arttığı günümüzde, erkek egemen devlet sistemi ceza indirimleriyle erkeklere cesaret veriyor ve yaptırımlarıyla onları cinayete teşvik ediyor. Artan erkek şiddeti her defasında erkek egemen zihniyet tarafından aklanarak, kadınlar sessizliğe mahkûm edilmek isteniyor.

Biz bunu kabul etmiyoruz. Hangi halktan ve hangi inançtan olursa olsun, kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha açıklıyoruz.

Almanya'nın Aachen kentinde erkekler tarafından katledilen Nuran ve kimliği henüz açıklanmayan kadın cinayetlerini kınıyoruz.

Diyoruz ki; her ne biçimde olursa olsun, kadına cinsiyetinden dolayı uygulanan her türlü fiziki, cinsel, psikolojik, yapısal şiddet politiktir ve buna karşı mücadele politik ve örgütlü olmak zorundadır."

ÇAĞRI

"Öz savunma haktır" vurgusunu yapan Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E), şunları da belirtti:

"Biz Almanya'daki örgütlü Kürt kadınları, kadın cinayetlerine karşı öz savunmamızı daha da geliştirerek, örgütlülüğümüzü büyüteceğimizin sözünü veriyoruz.

Başta Kürt kadınları olmak üzere tüm halklardan ve inançlardan kadınları, devrimci ve demokratik çevreleri Aachen Deniz Fırat Kadın Meclisi öncülüğünde Cuma günü yapılacak eyleme katılmaya çağırıyoruz."