YJA Star: Zafer Ortadoğu halklarının olacak

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı: Kürtlerin tek varlık gücü direnişleridir. Direniş Efrîn’de TC faşizmini batakta boğacak ve kazanan direnen Efrîn şahsında tüm Kürt halkı ve Ortadoğu halkları olacaktır, özgürlük kazanacaktır.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı şunları belirtti:

“Efrîn’e yönelik TC devletinin başlattığı işgal operasyonuna karşı tarihi bir direnişe geçen Efrîn halkını ve mevzilerde kendilerini siper yaparak faşist TC devletine geçit vermeyen tüm Efrîn savunma güçlerini selamlıyoruz. TC devleti, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden toplumun üzerine bomba yağdırarak Efrîn halkını topraklarından kaçırtmak istemiştir. Bu hunhar saldırılarına karşı Efrîn halkı toprağını savunma posizyonuna geçerek, TC’ye, Efrîn halkının yurtseverlik anlayışın direniş olduğunu göstermiştir. Efrîn, TC devletinin saldırılarını kıracak, devleti bozguna uğratacak ve açığa çıkarttığı kahramanlıkla özgürlük tarihine adını altın harflerle yazacaktır.

Bölgesel ve evrensel egemen güçler Kürtlere hep katliamı, asimilasyonu reva görmüşlerdir. Rojava devrimi Kürdistan toplumunun tarihine bir direniş ve özgürlük tarihi olarak geçerek bu kaderi tersine çevirmiştir. DAİŞ katliamına karşı birlik olarak öz gücünü açığa çıkaran Kürt halkı Rojava devrimiyle özgürlüğün şafağını aydınlatmıştır. YPG, YPJ kahramanlık abidesi olan şehitlerin direnişiyle destan yazmıştır. Rojava devrimi Kürt halkının direnişiyle, şehitlerin kanıyla kazanılmıştır. Bu devrime saldırmaya kalkan kim olursa olsun tüm Kürt halkını karşısında bulacaktır. Efrîn’in özgürlüğüne saldıran güçler bilmelidirler ki karşılarında tüm özgürlük direnişçilerini bulacaklardır. Rojava devrimi YPJ şahsında kadınların destansı direnişiyle zafere yürümüş ve bir kadın devrimi olarak tarihe adını yazmıştır. Yine Efrîn şahsında da kadınlar büyük bir direnişle TC devletine hak ettiği cevabı vereceklerdir. Bizler de Kürt halkının ve kadınlarının savunma güçleri YJA Star olarak Efrîn halkının, Efrîn’de direnen savunma güçlerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Faşist TC devleti AKP ve MHP ittifakıyla faşizmi tamamen tırmandırmış bulunmaktadır. Bir süredir devam eden AKP MHP ittifakının tam resmileşmesinden kısa bir süre sonra Efrîn’e saldırının gerçekleşmesi TC’nin faşizmi resmi rejim haline getirmesidir. Kürt halkının özgürlüğünü kendine düşman bilen TC devleti Kürt halkının nerede bir kazanımı varsa saldırmayı kendine varlık amacı yapmış bulunmaktadır. Sadece Kuzey Kürdistan’da yaşayan Kürtlere dayattığı baskı ve zulümle doymayan Erdoğan faşizmi, Kürtlerin nerede bir özgürlük kazanımı varsa kendine düşman ilan etmektedir. TC devleti bu saldırıyla Kürt halkının Rojava devrimiyle elde ettiği kazanımları hedeflemektedir. Yine Kuzey’de gerillaya karşı tüm operasyon ve saldırılarıyla bitirme planlarının sonuç almamasının öfkesini Efrîn halkına saldırarak çıkartmak istemektedir.

Uluslararası güçlerin bu saldırıyı onaylayan duruşu iki yüz yıllık Ortadoğu ve Kürt politikasının bu günkü devamıdır. Ortadoğu’yu savaşlarla bir kriz yumağına çevirme, Kürtleri katliam kıskacında tutma iki yüz yıllık bir politikadır. Kürdistanı paylaşan devlerden tavizler koparma temelinde Kürt katliamını onaylamaktadırlar. Bugün uluslararası güçlerin yaptıkları tüm açıklamalar Efrîn’de Kürt katliamını onaylamaktır. Kürtler tarih boyunca kendi öz direniş güçlerine dayanarak varlıklarını sürdürmüşlerdir. Bugün ise artık Kürt halkı kendi öz iradesi ve gücüyle özgürlüğü inşa etmektedir. Ortadoğu’ya dayatılan kaosa karşı tüm Ortadoğu halklarına örnek ve umut olmaktadır. Kürt halkı iki yüz yıllık imha ve inkar politikasını destansı direnişi ve demokratik ulus yaşam projesiyle boşa çıkarmıştır. YPG, YPJ, DAİŞ’in vahşi saldırılarına karşı Rojava’nın özgürlüğünü sağladığı gibi tüm Kuzey Suriye halklarının Arap, Süryani, Alevi, Hıristiyan her ulustan, farklı kesimden ve inançtan halkların özgürlüğünü sağlamıştır. YPG, YPJ’nin direnişiyle, DAİŞ vahşetinden kurtulan, tekrar özgürlüğünü kazanan tüm Kuzey Suriye toplumu Efrîn halkının bu direnişinin yanında olacaktır.

YPG, YPJ gelişecek her türlü saldırıyı püskürtme ve bozguna uğratma inanç, kararlılık ve iradesini açığa çıkarmıştır. Efrîn direnişi böyle bir inanç ve kararlı duruşla ilerlemektedir. Slavalardan Arin Mirkanlara direniş bayrağının yükselmesini sağlayan yiğitler yetiştiren Efrîn, bugün de TC faşizmine karşı da yiğitçe direnen kahramanlar yaratmaktadır. Efrîn direnişinde şehit düşenleri saygıyla anıyoruz, şehitlerin kanı yerde kalmayacak, intikamları TC devletinden sorulacaktır. Faşist TC’nin kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden halkı hedef alan saldırıları sonucu yaralanan tüm herkese acil şifalar diliyoruz. Kürtlerin tek varlık gücü direnişleridir. Direniş Efrîn’de TC faşizmini batakta boğacak ve kazanan direnen Efrîn şahsında tüm Kürt halkı ve Ortadoğu halkları olacaktır, özgürlük kazanacaktır.”