YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı’ndan kutlama mesajı

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, Botan ve Heftanin eyaletleri YJA STAR güçlerinin geliştirdiği 15 Ağustos’u selamlama eylemlerini kutladı.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, açıklaması şöyle:

"Botan ve Heftanin eyaletleri YJA STAR güçlerimizin geliştirdiği 15 Ağustos’u selamlama eylemlerini Apocu ruhla ve yeni döneme denk bir biçimde geliştirmelerinden dolayı burada bulunan tüm YJA STAR komuta ve savaşçılarımızı kutluyor, etkili ve sarsıcı eylemlerinin devam edeceğine inanıyoruz.

Botan’da Siirt’e bağlı Pervari’de tekniğe dayalı taktik yaratıcılıkla geliştirdiğiniz sabotaj eylemi oldukça isabetli ve yerinde bir eylem olmuş Şehit Sarya, Beritan, Vejin, Ruhal ve Serhıldan arkadaşların intikamını almanın ve düşmandan hesap sormanın adı olmuştur.

PKK’de düşmandan hesap sormak, şehit düşen arkadaşların intikamını almak ve kanını yerde bırakmamak bir gelenektir. Her iki alanımızda da YJA STAR güçlerimizin geliştirdiği eylemler bu intikam geleneğinin somut ifadesidir.

Haftanin eyaletimizde Şehit Adar tepesinde ve yine Xantur’da özel bir silahla geliştirilen eylemler Zelal Sidem ve Doğa arkadaşın intikamını alma yine her nerede olursa olsun yaşanan şahadetlerin hesabını sormanın anlamlı bir örneği olmuştur.

YJA STAR güçlerimizin 2020 yılıyla birlikte demokratik modernite kadın gerillacılığı ilkeleri temelinde birbirinden zengin yöntemlerle ve taktik yaratıcılıkla geliştirdikleri eylemler hem tüm kadın gücümüzde hem de sistem karşısında mücadele yürüten tüm kadınlarda moral ve motivasyonu güçlendirmiştir.

Zafer Agit ve Zilan çizgisinde direnen ve savaşan gerillanın olacaktır. Düşmana yönelik olarak YJA STAR olarak geliştirdiğimiz eylemler bundan sonrada daha etkili bir biçimde yaygınlaşarak devam edecek ve AKP faşizmini yerle bir edecektir.

Devrim inancı ve coşkusuyla YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı olarak başta Önderliğimizin, yiğit Kürdistan halkımızın ve şehit ailelerimizin yine tüm gerilla güçlerimizin 15 Ağustos diriliş bayramını kutluyor, diriliş tamamlandı artık zaman zafere yürüme zamanı diyoruz.”