YJA-Star gerillaları: Her 8 Mart özgürlük için yeni bir basamak

Medya Savunma Alanları’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamalarında yer alan YJA-Star gerillaları bu yılki kutlamaları Efrîn’e adadıklarını belirterek “Her 8 Mart özgürlük mücadelemiz için yeni bir basamak olmalı” dedi.

Medya Savunma Alanlarından Zagroslarda 8 Mart kutlamalarına katılan YJA-Star gerillaları, bugüne ilişkin düşüncelerini ANF’ye değerlendirdi.

‘8 MART’I EFRÎN’E ADIYORUZ’

YJA-Star gerillalarından Avrîn Garzan, 8 Mart’ın dağdaki gerillalar için de büyük moral kaynağını olduğunu belirterek, özgürlük mücadelesi yürüten kadın gerillalar olarak 8 Mart’ın kendileri için oldukça anlamlı olduğunu belirtti. Her 8 Mart’ın kadın mücadelesi için yeni bir basamak olması gerektiğini belirten gerilla Avrîn Garzan, bu yıl 8 Mart kutlamalarını Efrîn’e adadıklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Önderliğimizin kadın özgürlüğü için ortaya koyduğu emeğin bugün kadın ordulaşması düzeyine ulaşması bize umut ve mutluluk veriyor. YJA-STAR savaşçıları olarak Önderliğimizin verdiği bu emekleri büyük hedeflere ulaştırmak için mücadele edeceğiz. Sadece Kürt kadınların değil, bütün dünya kadınlarının savunma gücüyüz. Faşizmin boyutlandığı, Türk devletinin işgal saldırılarının arttığı bu yılda 8 Mart’ın güçlü bir katılımla kutlanması, kadınların mücadeleyi yükseltmeleri önemli. 2018 yılına yine zafer hedefiyle adım atıyoruz” dedi.

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK GÖREVİMİZ’

Kutlamalarda yer alan YJA-Star gerillalarından Zelal Agirî de başta Efrîn cephelerinde Türk devletinin işgaline karşı savaşan kadınlar olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart’ını kutladığını belirtti. Özgürlük mücadelesi için yönünü dağlara veren kadınlar olarak 8 Mart’ın kendileri için oldukça önemli bir gün olduğunu vurgulayan gerilla Agirî, “Zagroslarda çok sayıda gerilla arkadaşın bir araya gelerek 8 Mart’ı kutlaması benim için büyük bir anlam taşıyor. Bugünlere Rêber Apo ve şehitlerimizin emeğiyle ulaştık ve buna layık olarak bu mücadeleyi büyütme görevimiz var. Bu nedenle kadınlar olarak bugünün ayrı bir anlamı var. Efîn’de direnen tüm kadınların, özellikle siperlerde savaşan bütün anaların sabahtan akşama kadar direnişlerini görüyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü cephedeki analarımıza, savaşçılara ve tüm dünya kadınlarına kutlu olsun” dedi.