YJA STAR gerillaları: Efrîn direnişi ile 8 Mart'ı karşılayacağız

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına ve Kadınlar Günü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan YJA STAR gerillaları, Efrîn direnişi ile 8 Mart'ı karşılayacaklarını belirtti.

YJA STAR gerillaları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını ANF’ye değerlendirdi. Efrîn direnişi ile 8 Mart'ı karşılayacaklarını belirten gerillalar, Türk devletinin saldırılarına karşı tüm kadınlara mücadele etmeye çağrısında bulundu.

AKP iktidarının kadına karşı büyük bir saldırı yürüttüğünü belirten YJA STAR gerillası Çiğdem Tolhildan, buna karşı örgütlü kadınların da büyük bir direniş içinde olduklarını dile getirdi. Türkiye'de faşizmin tırmanması sonucu PKK’ye katıldığını vurgulayan Tolhildan, "Kadın mücadelesinin büyüdüğünü gördükçe AKP iktidarı baskılarını daha da arttırıyor. Efrîn’de bunun örneği bariz görülüyor. Efrîn’de kadın öncülüğünde faşist zihniyete karşı bir savaş yürütülüyor. Çünkü AKP oradaki örgütlü kadından korkuyor. Fakat oradaki kadın direnişi her geçen gün daha da büyüyor" diye konuştu.

'ERKEK EGEMEN ZİHNİYET YENİLMEYE MAHKUMDUR'

Efrîn'de Kürt annelerinin direnişi karşısında erkek egemen zihniyetin yenilmeye mahkum olduğunu söyleyen gerilla Destina Botan, "Öncelikle Önder Apo ve direnen tüm kadınların, özellikle de Efrîn’de mücadele eden kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Özelde Kürdistan genelde tüm kadınların bu direnişi daha da büyütmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu temelde Kürdistan gençlerine özgürlük yolunu seçmeleri için çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

‘DAĞLAR KADINLARIN MEKANIDIR’

Dağda kutladığı ilk 8 Mart kadınlar gününe ilişkin heyecanını paylaşan YJA STAR gerillası Avzem Roni şunları belirtti: "İlk kez bu kadar kadın gerillayı bir arada görmenin heyecanı çok farklıydı. O gün sadece izlemeyi tercih etmiştim. Çünkü o anların bitmesini hiç istemiyordum. Benim için de çok farklı ve güzel bir gün olmuştu."

Kadınların faşizme karşı direnecekleri en güzel mekanların dağlar olduğunu söyleyen Roni, "Tüm kadınların bence dağ heyecanını, özgürlük heyecanını yaşaması gerekiyor. 8 Mart vesilesiyle özellikle Kürdistan’daki genç kadınlara sesleniyorum. Türk devletinin vahşetini iyi görsünler ve bu vahşete, iktidara karşı savaşsınlar. Bunun için de PKK’ye katılsınlar" değerlendirmesinde bulundu.

'EFRÎN DİRENİŞİ KADINLAR ÖNCÜLÜĞÜNDE BÜYÜYOR'

Kürt kadınlarının direnişinin tüm dünyaya örnek olduğunu belirten gerilla Zozan Bêşebab ise şunları ifade etti: "8 Mart dünya kadınlar gününü başta Önder Apo olmak üzere direnen tüm kadınlara kutluyorum. Efrîn direnişi kadınların öncülüğünde büyüyerek devam ediyor. Erkek zihniyetine karşı verilen bu direniş özgürlük ile sonuçlanacaktır. YJA STAR gerillaları olarak biz de direnişimizi burada büyüterek devam ettireceğiz. Tüm kadınların 8 Martı Efrîn direnişi ruhuyla büyütmesi gerektiğini düşünüyorum.”