YJA STAR, Gabar’da hayatını kaybeden Binevş ve Berçem’i andı

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, Gabar bölgesinde 17-18 Mart tarihlerinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden iki kadın gerillayı andı ve başsağlığı dileğinde bulundu.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, çatışmaların 17-18 Mart tarihlerinde Gabar’ın Çiyaye Bızına bölgesinde yaşandığını hatırlattı.

Türk ordusunun operasyonu sonucu yaşanan çatışmalarda YJA Star Bölge Komutanı Binevş Cenk ve Berçem Derik adlı gerilla hayatını kaybetmişti.

Açıklamada şöyle denildi: “Gerilla güçlerimiz iki gün boyunca operasyona çıkan düşman güçlerine etkili darbeler vurmuştur. Yaşanan bu çatışmada YJA STAR bölge komutanımız olan Binevş Cenk ve Berçem Derik arkadaşlarımız kahramanca çatışarak şehadete ulaşmıştır. Bu çatışmada şehit düşen Binevş Cenk ve Berçem Derik arkadaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor ve anılarını zaferle taçlandırma sözümüzü yineliyoruz. Başta yurtsever ve değerli aileleri olmak üzere halkımıza baş sağlığı diliyoruz.”

BİNEVŞ CENK, GABAR BÖLGE KOMUTANIYDI

YJA STAR, gerilla komutanı Binevş Cenk’e ilişkin şu bilgileri verdi: “Binevş arkadaş Batmanlı değerli ve yurtsever bir aileden olup küçük yaşlarda mücadeleyi tanımıştır. Yurtseverlik özü güçlü bir aile kültürü ile yetişmiş yiğit bir Kürt kızı olan Binevş yoldaşımız 1998 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Yirmi yıllık mücadele hayatında güçlü bir devrimci ve komutan olarak örnek bir yoldaşımız olmuştur. Katıldığı yıl eğitim amaçlı Önderlik sahasına geçmiştir. Ancak 9 ekim 1998’de uluslar arası komplo sürecinin başlaması ile Önderliğimizin Suriye’den çıkışı gerçekleşmiş ve Binevş arkadaş yönünü özgürlük dağlarına çevirmiştir. Binevş arkadaş kısa bir süre Önderlik eğitimi görmüş olsa da en iyi anlamaya ve uygulamaya çalışan bir yoldaş olarak öne çıktı. Yirmi yıllık mücadele hayatında medya savunma alanları ve Botan sahası olmak üzere bir çok alanda görev yürüttü. Görev yürüttüğü tüm alanlarda sadeliği, emekçiliği kadar coşkusu ve enerjik kişiliği ile yoldaşlarında derin izler bıraktı. Titiz ve disiplinli çalışma tarzı ile örnek bir komutan oldu. Binevş arkadaş ikinci kez gittiği Botan sahasında en son Gabar’da bölge komutanı olarak görev yürüttü. Dönem görevlerini başarıyla gerçekleştirme çabası, azmi büyüktü. Yaşamda eğitici, pratikte yönlendirici oldu. Binevş yoldaş yaşamı, mücadele tarzı, yoldaşlığı ve komutanlığı ile komple devrimciliğin örnek kişiliklerinden oldu...”

BERÇEM DERIK, 2014’TEN BERİ GABAR’DAYDI

Açıklamada Berçem Derik hakkında ise şu ifadeler yer aldı: “Berçem Derik arkadaşımız da yurtsever bir aile kültürü ile şekillenmiş ve mücadele hayatında hızlı gelişen yoldaşlarımızdan olmuştur. Medya savunma alanlarında da görev yürütmüş olan Berçem Derik arkadaş 2014 yılında Botan sahasına geçmiştir. Berçem yoldaş şehadetine kadar hep Gabar alanında görev yürütmüştür. Berçem arkadaş özlü, emekçi, pratikçi ve eylemci kişiliği ile bulunduğu tüm alanlarda güçlü bir öncülük duruşu sergilemiştir. Sadeliği, mütevaziliği ile yoldaşlarının yüreğinde iz bırakan bir komutan olmuştur.”

Her iki gerillayı anan YJA STAR, şu mesajı verdi: “Türk devletinin tüm faşist saldırılarına karşı ülkemizin her karış toprağına direniş tohumu ekerek özgürlük mücadelesini büyüten ve zafere yürüten kahraman şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. YJA STAR güçleri olarak bir kez daha diyoruz ki TC devletinin ve faşist Erdoğan’ın saldırılarının düzeyi ne olursa olsun kaybetmeye mahkumdur. Gerillanın özgürlük direnişi Erdoğan’ın kabusu olacaktır. 2018 yılını Önderliğimizin özgürlüğü temelinde özgür yaşamı kazanma mücadelemizle taçlandırarak şehitlerimizin anısın yaşatma sözümüzü yineliyoruz.”