YJŞ, Xanesor şehitlerini andı

YJŞ 3 Mart 2017’de KDP’nin Xanesor saldırısında şehit düşen savaşçıları andı.

Yekineyên Jinên Şengalê (YJŞ) Komutanlığı açıklamasında, 3 Mart 2017 saldırısının Êzidi halkının iradesi ve öz yönetimine dönük gerçekleşen saldırılar olduğunu ve bundan kesinlikle taviz verilmeyeceği belirtildi.

YJŞ komutanlığının açıklaması şöyle:

‘’3 Mart 2017’de faşist Türk devleti eliyle hazırlanan ve işbirlikçi KDP ile tezgâhlanarak Xanesor’da gerçekleşen saldırının birinci yıldönümünü karşılarken, saldırılar sonucu şahadete ulaşan 11 yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyor, her türlü saldırı ve ihanetçi çizgiye karşı mücadele ederek anılarına bağlı kalacağımız ve onlardan devraldığımız mücadele bayrağını zaferle taçlandırma sözü veriyoruz.

3 Ağustos 2014’te, Türk devletinin planı ve işbirlikçi KDP ihanetinin sonucu olarak yaşanan ferman ardından Êzidî kadınları ve halkı olarak kendi öz savunma birliklerimizi ve öz gücümüzü oluşturduk. Başta kadın örgütlenmesine ve halkın gelişen iradesine yönelik kirli saldırı politikaları yürüten statükocu güçler ve işbirlikçileri şahsında 3 Mart 2017 tarihinde de Êzidî kadınları ve halkımızda gelişen irade ve öz örgütlenme gücüne yönelik bir saldırı gerçekleşti.

Nitekim bu saldırılar 2014 fermanından bağımsız değildir ve yeni bir politika ile yürütülmemekle birlikte 2014 fermanının bir devamı olarak yürütülmüş bir saldırıdır. Ferman ardından gelişen saldırılar; halkın öz savunma gücüne, iradesine ve özerklik talebine karşı yapılmış saldırılardır. Yine bu saldırıları kabullenmeyen başta Êzidi anneleri tüm halkımız, silahlanarak ve düşman birliklerinin mevzilerine yürüyüp elleriyle mevzileri kapatarak, Êzidî kadınlarının Şengal’de ihanete geçit vermeyeceğinin somut ifadesi olmuştur. Gelişen bu saldırı Önder APO’nun felsefesi ile örgütlenen ve mücadele ruhu ile zafere yürüyen kadınlarımız ve halkımız şahsında tüm kadınları ve halkları hedef alan ve özgürlükleri önünde engel olmak amacıyla geliştirilen saldırılardır.

İhanet çizgisini temsil eden güçlerce tezgahlanan bu saldırıda aralarında özgür basın çalışanı Nûjiyan Erhan, ihanetçi çizgiye boyun eğmeyi reddeden Nazê Naîf, Êzidî halkının özgür bir yaşama kavuşması için son anına dek mücadele eden savaşçımız ve yoldaşımız Têkoşîn Serhed’in de aralarında bulunduğu 11 yoldaşımız şahadete ulaşmıştır.

2014’te yürütülen politikalardan daha ince ve derin soykırımı ele alan politikalarla gerçekleşen 3 Mart saldırısında şahadete ulaşan tüm yoldaşlarımız şahsında, halkımızın teslim alınamayan iradesi, özgür ve özerk bir yaşam idealleri hedef alınmıştır.

Bizler Êzidî kadınlarının silahlı gücü olarak; başta kadınlarımızın, halkımızın iradesine yönelik gelişen her saldırıya karşı direnecek ve tüm ihanetçi çizgilere karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Bu temelde şehit Tekoşin, Şehit Nûjiyan ve şehit Nazê Naif şahsında 3 Mart 2017 Xanesor şehitlerini bir kere daha saygı ve minnetle anıyor, Şengal’de ihanete ve teslimiyete geçit vermeyerek şehitlerimizden devraldığımız mücadele ve direniş bayrağını ileriye taşıma kararlılığında olduğumuzu belirtiyoruz. Tüm böylesi saldırılara karşı, daha fazla örgütlenme, bilinçlenme ve irade sahibi olarak mücadelemizi büyüterek intikam alacağımızı bir kere daha belirtiyoruz.”