Viyana ve Pontedera’da üç Kürt kadın devrimci anıldı

9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez Avusturya’nın başkenti Viyana ile İtalya’nın Pontedera kentinde anıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki bir yürüyüş ile PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin yargılanması talep edildi.

Opera binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Fransız Konsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Sakine, Fidan, Leyla yaşıyor”, “Şehit namirin” sloganlarının atıldığı yürüyüş Fransız konsolosluğu önünde ise bir mitinge dönüştü.

Mitingde Viyana Kürt Kadın Derneği (Avesta), Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve katliamda yaşamını yitiren üç devrimcinin aileleri adına birer konuşma yapıldı.

Aileler adına konuşan Fidan Doğan’ın amcası Ali Doğan, üç devrimci Kürt kadınının katledilmesi Fransız devletinin göz yumması ve o dönemin başbakanı olan Erdoğan’ın emriyle gerçekleşiğini söyledi.

Fransız devletinin bu katliamı aydınlatmak için herhangi bir çaba sarfetmediğini de söyleyen Doğan, MİT yöneticilerinin itiraflarıyla katliamın faillerinin tamamen ortaya çıktığını söyledi.

Doğan konuşma ardından da Cansız, Doğan ve Şaylemez için ağıt yaktı.

Miting, Kürdistanlıların Fransız konsolosluğu kapısına siyah çelenk bırakması ile sona erdi.

PONTEDERA

İtalya’nın Pontedera kentinde de Cansız, Doğan ve Şaylemez anıldı.

Kürdistanlılar ve İtalyanların katıldığı anmada siyasetçi Welat Bagok ile İtalya’nın farklı kentlerinden gelen üniversite öğrencileri konuşma yaptı.

Sık sık, “Adalet istiyoruz”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları ile sona erdi.