Vanlı kadınlar 8 Mart’ta alanlarda olacak

Van’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Vanlı kadınlar Dünya Kadınlar Günü için bütün kadınları kutlama alanına çağırdı.

Van'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmaları Van Ahtamara Kadın Platformu öncülüğünde devam ediyor. Platform üyeleri başta mahalleler olmak üzere Van şehir merkezinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde tutuklu kadınlara kart gönderme, kadın resim sergisi, bisiklet turu, kadın paneli, tekstil atölyelerinde çalışan kadınlar ziyareti gibi çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların yanı bugün Cumhuriyet Caddesi- Beşyol mevkinde erbane eşliğinde karanfil dağıtımında sonra 8 Mart saat 11.00 -17.00: Van merkezde bulunan Musa Anter Parkı’nda 8 Mart mitingi düzenlenecek.

ÇETİN: 8 MART’TA ÖZGÜRLÜĞÜ HAYKIRACAĞIZ

Van Ahtamara Kadın Platformu üyesi ve yerine kayyum atanan Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginin Musa Anter Sanat Parkında gerçekleştirileceğini belirterek, Van Ahtamara Kadın Platformu öncülüğünde miting çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Bu sene katliamlara, zulümlere ve baskılara rağmen kadınlar olarak alanlarda olacağını dile getiren Çetin, “8 Mart’ta özgürlüğü, demokrasiyi ve zaferi haykıracağız. Biz kadınlar olarak, kadın hakları savunucuları olarak sonuna kadar direneceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. Her gün kadın ölümleri, kadın katliamları, gerçekleştirilmektedir. Bu da gösteriyor ki kadınlara karşı bir soykırım yapılıyor. Kadınlara karşı yapılan bu katliamları şiddetle kınıyoruz. Kadınlar olarak sonuna kadar direneceğiz, haklarımızı savunacağız. Tüm kadınları 8 Mart’ta yapılacak mitinge çağırıyoruz” dedi.

ORHAN: KADIN KIRIMINA KARŞI SESİMİZİ HER ALANDA YÜKSELTECEĞİZ

Van Ahtamara Kadın Platformu üyesi Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Muazzez Orhan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle günlerdir çalışma yürüttüklerini belirtti. Kadınların yaşamdan koparıldığı bir ortamda 8 Mart’la birlikte kadın yeniden kendini var etme mücadelesi verdiğini ifade eden Orhan, "Dolayısıyla kadın; yaşam, eşitlik ve barış demektir. Kadın katliamlarının her geçen gün arttığı böyle bir dönemde 8 Mart kutlamasının önemi daha da artmaktadır. Kadın kırımına karşı sesimizi her alanda yükselteceğiz. Bu amaçla mücadelemizi de daha da yükselteceğiz" dedi. Van Ahtamara Kadın Platformu üyesi, HDP Van İl Eş Başkanı Yedişen Karabulak ise, "Bu böyle gitmez ya özgürlük, ya özgürlük" şiarıyla Perşembe günü saat 10’da Musa Anter Sanat Parkında yapılacak mitinge başta Van kadınları olmak üzere bütün kadınları çağırıyoruz” mesajını verdi.