Van TJA bileşenleri : Leyla cinayetinin sorumlusu Erdoğan’dır

Van TJA bileşenleri son dönemlerde artan çocuk cinayetleri, taciz ve kadına yönelik şiddeti kınadı.

Son günlerde kız çocuklarına yönelik artan cinayet ve cinsel istismar ile kadına yönelik şiddet TJA Van bileşenleri tarafından protesto edildi. DBP Van İl binasında düzenlenen basın açıklamasına yerine kayyum atanan HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, HDP PM Üyesi Zelal Yerlikaya, Edremit Belediye Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin, Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin’in de olduğu çok sayıda kadın katıldı.

‘AKP HÜKÜMETİ BU CİNAYETLERİ TEŞVİK EDİYOR’

Basın açıklamasını okuyan TJA Aktivisti Handan Karakoyun, “Son zamanlarda küçük kız çocuklarına yönelik; kaçırma, taciz ve işkence ile öldürme olaylarında artış yaşanıyor” dedi.

Karakoyun, “Özellikle AKP hükümetinin kadın cinayetlerini teşvik eden, cinsel istismarı cezasız bırakan politikaları ile söz konusu vakalarda önemli oranda bir artış meydana gelmiştir. Yıllar önce ‘Fırat’ın Doğusunda Bir Kuzu Ölse Sorumlusu Benim’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ağrı’da cansız bedeni bulunan Küçük Leyla’nın öldürülmesinin bizzat sorumlusudur” diye konuştu.

‘ÖNEMLİ OLAN ERKEK EGEMEN ZİHNİYETİ ÖLDÜRMEKTİR’

“Mafya; devletin kirli işlerini, kirli kişiler üzerinden yapılmasının adıdır. Bu karanlık yapılar topluma sistematik ve organize bir biçimde saldırmaktadır.” diyerek konuşmasını sürdüren Karakoyun şunları ekledi: “Burada önemli olan, saldırgan değil, Erkek Egemen Zihniyeti öldürmektir. Bu zihniyete karşı mücadele edilmediği sürece bu olaylar artarak devam edecektir.”

‘LEYLA İÇİN, EYLÜL İÇİN ÖZGÜR BİR ÜLKE KURACAĞIZ’

Karakoyun son olarak şunları söyledi: “Bizler TJA bileşenleri olarak bu cinayetleri kınıyor ve tüm sorumluların hesap vermesini istiyoruz. TJA olarak kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına ve cinayetlerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz. Leyla için, Eylül için tüm çocuklar yaşanabilir bir ülkeyi biz kadınlar kuracağız.”