Urfalı anneler: Tecrit kelepçesini de kıracağız

TJA’nın başlattığı kampanyaya destek veren Urfalı anneler, Kürt halkının eninde sonunda tecrit kelepçesini de kıracağını söyledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 18 yıldır süren tecriDe karşı halkın her kesiminden tepkiler var. TJA’nın başlattığı kampanyadan sonra seslerin daha çok yükseldiği Kürdistan’da Urfalı kadınlardan da tecrite ve AKP iktidarının başlattığı siyasi soykırım operasyonlarına tepki var. ANF’ye konuşan kadınlar, Kürt halkının mutlaka başaracağını vurguladı.

ADALET ÇAY: KÜRTLERİ BİTİREMEZLER

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin mücadeleyle kırılacağını belirten 52 yaşındaki Adalet Çay, özetle şunları söyledi: "Siyasi soykırım ve onun sonuçlarını yok etmeliyiz. Bir olup tecrit kelepçesini kırmalıyız, sistemi kelepçelemeliyiz. Biz Kürt halkı olarak bunu başarabiliriz. Türk devleti şunu anlamalı ki; biz Kürt halkı ne ölümlerle ne de gözaltı ve tutuklamalarla bitmez, tükenmeyiz.

Benim ailemin 3 ferdi şimdi rehin tutuluyor. Bir seneden fazladır henüz yargılanmayanlar var, çünkü hiçbir suçları yok. Bu rehin almalar ile aileyi ve tüm Kürt halkını çökertmeye çalışıyor. Bizler bu şekilde çökmeyeceğiz ve haklı davamız için mücadele vereceğiz. Onca zulüm gördük, işkenceler, ölümler gördük, evlerimiz yıkıldı, köylerimiz yakıldı. Bunca verdiğimiz bedelden sonra geriye asla adım atmayacağız.’’

HADİLE UĞUR: ADALET BEKLENEMEZ

6 yaşındayken Fevzi Aslansoy'un cenazesi Pirsus'a getirildiğini hatırladığını, şimdi 46 yaşında olduğunu belirten Hedile Uğur, devletin politikasının şaşmadığını söyledi. Uğur, özetle şunları ifade etti: ‘‘Türkiye'den beklenen adalet gelmeyecek. Kürt Halk Önderi, 18 yıldır ağır tecrit koşullarında dimdik ayaktadır. Öcalan'ın özgürleşmesi, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun özgürleşmesi anlamına geliyor. Kürt halkının yaşamadığı acı, zulüm, işkence kalmadı. Mezarlıklar, zindanlar dolup taştı. Naaşlarımızı alamıyoruz, taziyelerimizi yapamıyoruz. Mezarlarımız bile talan ediliyor, bombalanıyor. Bu zulüm daha nereye kadar gidecek!? Artık insanlık dışı muamele ve uygulamaları anlatmaktan utanır olduk ama onlar utanmıyor.’’