Türkmen gerilla: Tüm halkların mücadelesidir

YJA-STAR'ın Türkmen gerillalarından Gülşah, Türk halkı dahil tüm halklar için savaştığını belirterek, "Çocuklarımızın yüzüne onurlu bir şekilde bakabilmemizin savaşıdır" diyor.

Türkmen olan YJA-STAR gerillası Destan Gülşah, Türk halkının da üzerine düşen sorumluluklar olduğunu kaydederek, dünyaya Kürdistan gözüyle de bakabilmelerini, Kürt halkını daha fazla anlayabilmelerini istiyor.

Özgürlük için yönlerini dağlara veren gençler gün geçtikçe artıyor. Bunlardan birisi de Türkmen olan YJA-STAR gerillası Destan Gülşah’tır. 1 Eylül 2015'te Amed’den gerilla saflarına katılmış. Üstelik 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü bilinçli olarak tercih etmiş. Hep ilgisi olmuş, Kürt ve Kürdistan gerçekliğine yabancı değilmiş ama bunu örgütle bir güce dönüştürmeyi, Rojava Devrimi'yle birlikte başarmaya başlamış. "Rojava Devrimi'yle Önderlik ideolojisi, aslında partinin ne yapmak istediği az da olsa benim için somutlaştı. Çözüm yolunun Önderlik ideolojisi olduğunu anlamış oldum" diyen Destan Gülşah, katılım kararını kesinleştirenin ise 20 Temmuz 2015’teki Suruç Katliamı olduğunu söylüyor.

 

HAPSEDİLECEK BİR MÜCADELE DEĞİL

Kürt Özgürlük Hareketi'nin dil, ırk ve din ayırımı yapmadan insanlık için mücadele ettiğini belirten Destan Gülşah, "Kürt halkı şahsında bütün dünya halkları için mücadele ediyoruz. Bu özgürlük mücadelesi de başta Kürdistan olmak üzere bütün dünyaya yayılacak olan bir mücadeledir" diyor.

KORKUNÇ BİR IRKÇILIK VAR

Farklı şehirlerde okul okuduğunu, toplumun ne hale getirildiğini, sistemin gerçekliğini gördüğünü kaydeden Gülşah, şöyle devam ediyor: "Büyüdüğüm şehir kozmopolit, Kürtlerin de yoğunlukla yaşadığı bir şehirdi. Burada Kürt çocukları bizim bulunduğumuz mahallelerde tedavi edilmezdi. Sadece Kürt oldukları için, tedavi edilmeyip ölen çocuklar biliyoruz. Korkunç bir ırkçılık vardı. Sağlık ve barınma gibi insanın en temel haklarından mahrum bırakılmanın başka izahı yok.”

KÜÇÜK ASKERLER YARATILIYOR

YJA-STAR gerillası Destan Gülşah, okullarda verilen eğitimler, anlatılan sahte tarihlerin bile ırkçılığın boyutunu anlamaya yettiğini ifade ederek, şunları paylaşıyor: "Farklı bir düşünceye, fikre, hatta soruya izin yoktu. Sünni bir din anlayışı ve küçük askerler yaratılıyordu. Üniversite yıllarında ise faşizan gençlik, direnen gençlik ve apolitik gençlik var. Devletin gözüne girmek için faşist olacaktın; işin ve paran olacaktın ama iyi bir insan değil. Orta yolcu olacaktın; bilgi edinmiş bir bilgisayar gibi. Zor olanı solcu/yurtsever olacaktın; sürekli devlet şiddetine maruz kalıp bunun mücadele edecektin."

KATILIM BİR ADAMA MESELESİDİR

Gerilla Gülşah, PKK’ye katıldığını söylediğini ama katılımın gerçek anlamda daha büyük çaba gerektirdiğini dile getiriyor. Gülşah, şöyle izah ediyor: "Katılım, kendini tamamen adama meselesidir. Yaşam alışkanlıkları değişmeli, buranın toplumsallığına uymalı; böylece sitemin ya da evdeki bireyciliğin kendi içine kapattığı tek tipleşmiş yaşantı burada kırıldı. Bu toplumun içerisinde var olmayı öğrendim. Önderlik felsefesini yaşama dökmeyi, lafla sınırlı bırakmamayı öğrendim. Dahası savaşıyoruz. Hakikate inanmak ve aşkla bağlanmak gerekiyor."

KÜRT HALKINI ANLAYABİLMELİLER

YJA-STAR gerillası Destan Gülşah, Türk halkı için de savaştığının altını çizerek, şunları vurguluyor: "Kaybedilen halkımız için savaşıyoruz. Çocuklarımızın yüzüne onurlu bir şekilde bakabilmemizin savaşıdır. Dolayısıyla hepimizin üzerine düşen sorumluluklar vardır. Dünyaya Kürdistan gözüyle de bakabilmeli, Kürt halkını daha fazla anlayabilmeliler. Yaşamdaki iddiamız, dünyayı kapsayacak kadar büyüktür. Doğruyu anlayabilmek, kendi üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için Kürt Özgürlük Hareketi'ni iyi tanımalılar."