Türk askeri Fidan Doğan'ın anmasına saldırdı

Paris'te katledilen Fidan Doğan'ın mezarı başındaki anmaya Türk askerleri saldırdı.

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in ölüm yıl dönümü dolayısıyla Doğan'ın mezarı başında yapılan anmaya Türk askerleri saldırdı. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Leyla Birlik ve Dilek Öcalan ile HDP PM üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanlık Divanı üyeleri, Doğan’ın Maraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Molebutton köyündeki mezarı başında anma etkinliği düzenlemek istedi.

İlçe girişinde polis engeline takılan heyet, uzun süren bekleyişin ardından köye geçti. Heyet daha sonra mezarlık girişinde bulunan askerler tarafından engellenmek istendi.

ASKER MEZAR TAŞINA DA SALDIRDI

Engellemeye rağmen Doğan’ın mezarı başında bir araya gelen kadınlar, mezarın üzerine kırmızı karanfiller koydu. Bu sırada kadınlara saldıran asker, kadınları hakaret ederek mezarlık dışına çıkardı. Doğan’ın mezar taşına sarılı olan sarı, kırmızı, yeşil örtü de askerler tarafından söküldü. Askerler, mezarın üzerine konulan karanfilleri de kaldırdı.