TJKR: Kadın dayanışması İmralı sistemini yıkacak!

TJKR, 25 Kasım vesilesiyle yaptığı açıklamada, "İmralı sistemini yıkacak ve kadın özgürlüğünü toplumsal sistemde kuracağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Rusya Kürt Kadın Hareketi (TJKR), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle yazı bir açıklama yayımladı.

TJKR, 21. yüzyılım kadın eksenli bir yüzyıl olacağına dikkat çekerek, Rojava'daki devrimdeki kadınların rolüne değindi.

"DAİŞ ve her türlü gerici zihniyetin temsili olan güruhlara karşı yürütülen mücadele, günümüzde, kadın eksenli demokratik toplum sisteminin inşası ile somutluk kazanmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Başkan Apo’nun özelde Kürt kadınlarına açtığı özgürlük yolunda bilinçlenme mücadelesi, aynı zamanda bütün dünya kadınlarının ve toplumunun da özgürlük yolunda bilinçlenmesine önayak olmuştur" denildi.

"İmralı tecridinin kırılması, kadına yönelik her türlü şiddetin de kırılması anlamına gelecektir" mesajının verildiği açıklamada, Türkiye'de kadın-toplum soykırımının yaşandığı belirtildi.

Rusya'daki kadınların sorunlarına da dikkat çekilen açıklamada, şunlar da kaydedildi:

'KADIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TOPLUMSAL SİSTEMDE KURACAĞIZ'

"Kadın özgürlük hareketi olarak, bulunduğumuz her alanda bu bilinç ve farkındalık ile, her türden kadın ve toplum üzerinde yürütülen şiddet ve baskılara karşı yaşamın her alanında en amansız mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Mücadele çıtamızı, Mirabel kardeşlerden, Rozalar'dan, Klaralar'dan, Leylalar'dan devraldığımız ve Beritanlar'la, Beseler'le, Zilanlar, Semalar, Saralar, Viyanlar Arinler ve en son Berçemler'le zirveleşen direniş ruhu ile daha da yücelterek, İmralı sistemini yıkacak ve kadın özgürlüğünü toplumsal sistemde kuracağımızın sözünü veriyoruz."