TJK-E: Oylarımız diktatörü devirecek; mutlaka sandığa gidelim

TJK-E, Avrupa'daki oyların önemine dikkat çekerek, seçmenleri sandıklara gitmeye çağırdı. TJK-E, "Her oyumuz katliamcı faşist AKP-MHP ittifakına büyük bir darbe olacak, diktatörü devirecektir" dedi.

TJK-E'nin açıklaması şöyle:

"24 Haziran seçimleri Türkiye tarihinde en kritik ve kilit önem taşıyan seçimlerden biridir. AKP-MHP faşist iktidarı, çürümeye yüz tutmuş faşist ulus devlet sistemini bu seçim ile yeniden dizayn ederek, faşizmi ülkenin hücrelerine kadar kurumsallaştırılmak istemektedir. Bu anlamıyla Erdoğan faşist diktatörlüğü tüm farklılıkların, ezilenlerin, halkların, kadınların ve gençlerin üstüne bir kabus gibi çökmüştür.

'OYLARIMIZ DİKTATÖRÜ DEVİRECEK'

Bu nedenle bu seçimlerde kullanacağımız her oy demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütecek, katliamcı faşist AKP-MHP ittifakına büyük bir darbe olacak, diktatörü devirecektir. Bugün bu faşist iktidara karşı tek alternatif olarak, toplumdaki tüm kesimlerin temsili, halkın sesi, yüreği olan HDP vardır. Bu açıdan HDP kilit bir roldedir. HDP ve Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Selahattin Demirtaş’a verilecek her oy faşizme karşı verilmiş bir oy olacaktır.

Özellikle HDP’nin barajı aşması için Avrupa’da yaşayan halkımızın, kadınların, Türkiyeli dostlarımızın, Türkiye’nin demokratikleşmesinden yana olan herkesin sandık başına giderek oy kullanması kaçınılmaz bir görev olarak önümüzde durmaktadır. Türkiye’nin özgür, eşit ve demokratik bir sisteme kavuşması için mutlaka HDP’ye oy verilmelidir. AKP-MHP faşist iktidarını devirecek, iktidardan düşürecek kilit güç HDP’dir.

'KULLANILMAYAN HER OY ERDOĞAN'A YARAR'

Bugün Avrupa’da başlayan ve 19 Haziran’a kadar devam edecek olan oy verme süreci hakımız tarafından iyi değerlendirilmelidir. Benim bir oyumla bir şey olmaz anlayışıyla, kullanılmayan her oyun, Erdoğan rejimine doğrudan bir destek anlamına geldiği, faşizmi güçlendirdiği, topluma savaş, ölüm, baskı ve katliam olarak geri döneceği unutulmamalıdır.

Bunun için başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı bir seferberlik ruhuyla, herkese ulaşarak mutlaka oy kullanmaya çağırıyor, 'Bir oy HDP'ye, bir oy Demirtaş'a' diyoruz."