TJK-E’den acil eylem çağrısı

TJK-E: Başta Avrupa'daki kadın örgütleri ve kurumlarımız olmak üzere tüm yurtsever halkımızı toplumsal bir bilinç ve duyarlılıkla bulunduğu her yeri eylem yerine çevirerek halkımızın kazanımlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) şunları belirtti: “Faşist Türk devleti ve onun ırkçı kurumları Kürt düşmanlığında bir kez daha sınır tanımıyor. Kürt halkının Rojava'da elde ettiği tarihi kazanımları sindiremeyen faşist Türk devleti, kirli savaşını ülkemizin her karış toprağına taşırmak istiyor.

Erdoğan faşizmi halkımıza karşı yürüttüğü topyekûn savaş konsepti ile faşizmini kurumsallaştırmak ve diktatörlük yolundaki bütün engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Faşist Türk devletinin Efrîn'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hedef sadece Kürt halkı değil, aynı zamanda Suriye halkının hedeflediği Demokratik Suriye ve Ortadoğu barışıdır.

Efrîn özelinde halkımızın şimdiye kadar büyük bedeller ödeyerek elde ettiği bütün kazanımlar şu anda büyük tehdit altındadır. Türk devletinin faşist saldırıları karşısında halkımızın canı pahasına edindiği kazanımları sahiplenmek dört parça Kürdistan ve yurtdışında yaşayan halkımızın temel yurtseverlik görevidir.

Başta Avrupa'daki kadın örgütleri ve kurumlarımız olmak üzere tüm yurtsever halkımızı toplumsal bir bilinç ve duyarlılıkla bulunduğu her yeri eylem yerine çevirerek halkımızın kazanımlarına sahip çıkmaya, devrimci ve demokratik çevreleri Kürt halkıyla dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”