TJK-E'den 8-9 Mayıs'taki eylemlere çağrı

TJK-E, tecride karşı direnişleri ve ailelerin eylemlerini selamlayarak, 8 Mayıs'ta AP, 9 Mayıs'ta Türk konsoloslukları önünde buluşmaya çağırdı.

Yazılı açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), tecride kaarşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan süresiz açlık grevinin 181. gününde olduğuna dikkat çekerek, "15 tutsağın zindanlarda ölüm orucuna başlaması ile birlikte 'mutlak tecridin kaldırılması' talebinin yerine getirilmesi için kamuoyunun duyarlılığı ve bu direnişe sahip çıkması daha büyük bir önem ve aciliyet arz etmektedir. 2 Mayıs 2019 tarihinde avukatların Reber Apo ile yaptıkları görüşmeye ve 6 Mayıs'ta kamuoyu ile paylaşılan açıklamaya rağmen tecrit devam etmektedir. Açlık grevi ve ölüm orucu direnişçileri eylemlerini sürdüreceklerine dair kamuoyuna açıklamalarda bulunmuşlardır" dedi.

'HER YERDE AYAĞA KALKMALIYIZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"AKP-MHP faşizmi Kürt halkına başta Barış Anneleri olmak üzere demokratik muhalefete karşı her türlü suçu işlemeye, işkence etmeye, gözaltı ve tutuklamaya devam etmektedir. Ölüm orucu eylemi ile talep edilen tecridin kaldırılması talebi demokrasi, adalet ve hukuk adına insani değerlere inanan herkesin talebi olmalıdır. Tutsak aileleri ve Barış Anneleri bu duyarlılık ve sorumlulukla ölüm orucu ve açlık grevi eylemcilerinin sesi olmak için faşizme karşı direnişteler! Tutsak ailelerinin ve Barış Annelerinin faşizme boyun eğmeyen direnişi karşısında sistematik bir biçimde ve alenen devreye konulan işkence ve insanlık suçu uygulamalar Türk devleti faşizminin en karanlık yüzünün göstergesidir. Buna karşı annelerimizin beyaz tülbentleriyle her türlü baskı ve şiddete rağmen ortaya koyduğu direniş aydınlık geleceğin yüzüdür. Annelerimizin bu direnişi faşizme karşı insanım diyen herkes için yol göstericidir. Bu direnişi selamlıyor ve bu direnişi büyüteceğimizi belirtiyoruz. İnsanlık değerlerine sığmayan, insan vicdanının asla kabul edemeyeceği saldırı görüntüleri faşizme karşı ayağa kalkmayı, her yerde ve her an tepkimizi ortaya koymayı gerekli kılmaktadır.

8 MAYIS'TA AP ÖNÜNDE

Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak eylemlerimizi yeni bir aşamaya taşıma kararlılığındayız. Bunun için 8 Mayıs'ta Avrupa'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Parlamentosu önünde yapılacak eylem ile uluslararası kurum ve kuruluşları bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmeye çağıracağız. Yaşanacak kayıplardan başta bu kurumlar sorumlu olacaktır. Bu, suça ortak olmaktır. 

9 MAYIS'TA TÜRK KONSOLOSLUKLARI ÖNÜNDE

Aynı zamanda annelerimize uygulanan insanlık dışı uygulamalara karşı 9 Mayıs'ta Türk konsoloslukları önünde yapılacak olan protesto eylemelerine tüm halkımızı ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz."