TJK-E: 9 Aralık yürüyüşlerine güçlü katılalım

TJK-E, Öcalan'ın özgürlüğü için 9 Aralık'ta düzenlenecek eylem ve yürüyüşlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

Tevgera Jinên Kurdistan-Ewrupa (TJK-E), 9 Aralık'taki “Abdullah Öcalan'a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük" yürüyüşlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Yıllardır ülkemiz Kürdistan'da topyekûn savaş ve imha konsepti uygulayan Türk devleti, ABD'de devam etmekte olan Rezza Zarrab Davası ile Man Adası Belgeleri yüzünden uluslararası arenada ağır bir prestij kaybı yaşamakta, devlet yönetiminde ve ona bağlı kurumlarda yıllardır yaşanan çürümüşlük gün yüzüne çıkarak bir ceset çiçeği gibi kokmaktadır" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ÖNDERLİĞİMİZLE BAĞIMIZI KOPARAMAZLAR'

"Türk devleti, 19 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 'taş olsa dayanmaz' denilecek türde ilkel bir tecrit uygulamakta, Önderliğimiz İmralı Adası'nda insanlara ateşi götüren Prometheus gibi direnmektedir.

Türk devleti uyguladığı insanlık dışı ve hiçbir hukuka uymayan topyekûn tecritle Önderliğimizi Kürt halkından koparacağını düşünüyorsa, fena yanılıyor. O, uluslararası bir komplo sonucu fiziken rehin alınmış olabilir, ama Kürt halkını aydınlığa çıkaran ve hücrelerine kadar ısıtan güneşimizdir. Bütün dünya bilmelidir ki, hiçbir güç güneşimizi karartamayacak, Önderliğimizle olan sımsıkı bağımızı koparamayacaktır. Ondan aldığımız güçle yürümeye ve direnmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.

ÇAĞRI

Başta yıllardır Kürt halkının kurum ve siyasetçilerini kriminalize eden, büyük bedeller ödeyerek edindiği sembollerini yasaklayan ve Türk devleti ile Kürtler üzerinden kirli pazarlıklarını sürdüren Alman devleti olmak üzere, Avrupa Birliği ülkeleri, Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Avrupa Komitesi'nin (CPT) Önderliğimiz üzerinde yıllardır süren topyekûn tecride duyarsız tutumlarını kınıyor; 9 Aralık Cumartesi günü 'Abdullah Öcalan'a ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!' şiarıyla gerçekleştirilecek bütün yürüyüş, miting ve eylemlere başta Kürt kadınlarımız olmak üzere tüm halkımızı; adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren tüm devrimci-demokrat çevreleri gücümüze güç katmaya, faşizme karşı devrimci mücadeleyi daha da büyütmeye çağırıyoruz."