TJA'nın tecride karşı kampanyası başlıyor

TJA, Öcalan'a dönük tecride karşı "Tecrit Kaybedecek, Özgürlük Kazanacak” sloganıyla kampanyasını başlatıyor. Kadınlara kampanyayı sahiplenme çağrısı yapıldı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), “Tecrit Kaybedecek, Özgürlük Kazanacak” kampanyasının startını bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'nün binasında saat 14.00’da açıklayacakları deklarasyon ile verecek. Kampanya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde son bulacak.

Kampanya dört ay sürecek ve kadınlar ev toplantıları, konferanslar, paneller, söyleşiler ve şölenler ile hem Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride dikkat çekmek, hem de özgürlüklerine sahip çıktıklarını göstermek amacıyla bir dizi çalışma yürütecek. Kentin üç ayrı bölgesinde oluşturulan koordinasyon ile yürütülecek çalışmalara HDP ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri'nin yanı sıra çok sayıda kadın örgütü ve siyasi oluşum da destek veriyor.

Kampanyanın Koordinasyon Komisyonu’nda yer alan Gülsen Biter, çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

'MÜCADELEYİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ'

Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte Kürt halkı ve kadınlar üzerinde giderek artan baskı sürecinin yaşandığını söyleyen Biter, “Bizler de bu baskılar karşısında tutuklu yoldaşlarımız ve başta da Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tecrit altında tutulmaları üzerine kadınlar buna bir ses çıkarma, karşı durma adı altında bir kampanya çalışması başlatmış bulunuyoruz. Bu anlamda tüm bu baskı ve yok sayılmalara karşı kadınlar olarak kendi çerçevemizde, alanımızda ses çıkarmak, birbirimize güç verecek şekilde yan yana durarak mücadeleyi daha ileriye taşıyıp güçlendirmek istedik. O yüzden de böyle bir kampanyanın startını veriyoruz” dedi.

Biter, son dönemlerde kadına yönelik giderek artan şiddet, baskı, öldürme, cinsel ve fiziki saldırıların artık kendileri açısından kabul edilebilir olmadığını, bu kampanya ile birlikte kadın çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurguladı.

'KAZANANA KADAR MÜCADELE...'

Kampanyanın bir ayağının kadın mücadelesi ile birlikte gelişecek olan özgürlük olduğunu dile getiren Biter, diğer önemli ayağının ise 5 Nisan 2015 tarihinden itibaren Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış koşulları yıkmak olduğunu ifade etti. Biter, şunları belirtti: "Tecridi biz kadınlar yıkacak ve özgürlüğümüzü kuracağız. Kadınlar olarak şunu çok iyi biliyoruz ki bizleri bugüne getiren, bu mücadelede yer almamızı sağlayan, kendimizi bulmamızda yardımcı olan bir halkın önderi olan Abdullah Öcalan’ın bize vermiş olduğu ruh ve güçle kendi küllerimizden doğarak bu mücadeleye sonuna kadar sahip çıkacağız. Bunun öncüleri olacağız. Ta ki kazanana kadar. Hukuksuz olan bu tutuma, tecride dur demek için kim yanımızda yer almak isterse insanlığa sahip çıkmış demektir. Tecrit insanlık dışı bir uygulamadır ve buna kendine insanım diyen herkes kesinlikle karşı durmalıdır ve sesimize ses ve gücümüze de güç katmalıdır."

KADINLARA ÇAĞRI

Kampanya Koordinasyon Komisyonu’ndan Gülsen Biter, tüm kadınlara da şöyle seslendi: “Özgürlüğümüze kavuşmak an meselesidir. Ne kadar çok çalışırsak o kadar daha yakındır. Bizler ona sahip olana kadar bu mücadelede yerimizi almalıyız."