TJA'dan 'kadın soykırımı' videosu: Durduracağız!

TJA, erkekler ve devlet tarafından katledilen kadınlar için bir video hazırladı. Videoda, "Direneceğiz! Kadın soykırımını durduracağız ve yaşamı özgürleştireceğiz" mesajı da yer aldı.

Özgür Kadın Hareketi-Tevgera Jinên Azad (TJA), “Kadın Soykırımını Durduracağız, Yaşamı Özgürleştireceğiz” şiarıyla başlattığı kampanyasının ardından, yine kadın soykırımına dikkat çekmek amacıyla kısa bir video hazırladı. 

Sosyal medyada yayımlanacak olan videoda, erkekler tarafından katledilen kadınların hikayeleri yer alıyor.

NASIL KATLEDİLDİLER?

Videoda, Emani Al Rahmun, Amine Demirtaş, Taybet İnan, Pippa Bacca, Dilek Doğan, Hacer Alan ve Özgecan Aslan’ın nasıl katledildikleri şöyle seslendiriliyor:

* Ben Emani Al Rahmun, 20 yaşındaydım. Savaşın kadın üzerindeki gerçekliğini yaşayan yüz binlerce sığınmacı kadından biriydim. İki erkek komşum tarafından tecavüze uğradım. Karnımdaki ve beşikteki bebeklerimle birlikte öldürüldüm.

* Ben Amine Demirtaş, 17 yaşındaydım, Batman’da yaşıyordum. Ağabeyim Kasım Demirtaş’a telefonumun şifresini vermediğim için ailem tarafından işkenceyle öldürüldüm.

* Ben 11 çocuk annesi Taybet İnan. 'Sokağa çıkma yasakları'nda komşudan eve gelirken devlet kurşunuyla öldürüldüm. 7 gün cenazem yerde kaldı.

* Ben Pippa Bacca, barış geliniydim, savaşa karşı tüm dünyayı dolaşıyordum. Türkiye son durağım oldu!

* Ben Dilek Doğan, 'galoş giyin' uyarısında bulunduğum için devletin polisi tarafından öldürüldüm.

* Ben Hacer Alan, 20 yaşında babam ve ağabeyim tarafından 3 aylık bebeğimle yatağımda öldürüldüm.

* Ben Özgecan Aslan, 20 yaşında üniversite öğrencisiydim. Okuldan eve giderken vahşice öldürüldüm.

'DİRENECEK VE YAŞAMI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Videoda şu ifadeler de yer alıyor:

"Baba, ağabey, eş en yakınımızda olan erkekler, biz kadınları öldürmeyi kendinizde hak olarak göremezsiniz. Toplumun içine sızmış tecavüz ve fuhuş çeteleri zehrinizle kadınların yaşamına kast edemezsiniz. Ve sen devlet! Kadınları mülkleştirerek, toplumu yozlaştırarak bizlerin katledilmesini meşrulaştıramazsın. Direneceğiz! Kadın soykırımını durduracağız ve yaşamı özgürleştireceğiz!"