Taşdemir’in avukatı: Hiçbir şekilde haber alamadık

Norveç tarafından Türkiye’ye teslim edilen Kürt kadın aktivist Gülizar Taşdemir’’in avukatı Raziye Turgut kendileriyle görüştürülmeyen müvekkillerine işkence edilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Norveç tarafından 4 Temmuz günü Türkiye’ye teslim edilen Kürt kadın aktivist Gülizar Taşdemir’den 4 gündür haber alınamıyor. Taşdemir’i görmek için emniyete giden ailesi ve avukatları da kendisiyle görüştürülmüyor.

Konu hakkında Mezopotamya Ajansı’na (MA)bilgi veren Taşdemir’in avukatlarından Raziye Turgut, Cuma günü Vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne müvekkilleriyle görüşmeye gittiklerinde polisler tarafından iki saat bekletildiklerini söyledi. Turgut, “Giriş izinlerimizi aldıktan yarım saat sonra yeniden gelerek, Gülizar Taşdemir’in uzun yıllar Norveç’te olduğunu, burada avukatı olmadığı için de avukat istemediğini söylediler” dedi.

Polislere, Taşdemir’in ailesinin isteği üzerine kendisiyle görüşmeye gittiğini ilettiğini ifade eden Turgut, “Polislere, ‘Biz kendisini görelim. Böyle bir beyanı varsa zaten görüşmeyiz’ dediğimizde buna dair tutanak tutuklarını söylediler. Tutanağı görmek istedik, onu da göstermediler. Hiçbir şekilde haber alamadık” ifadelerini kullandı.

Turgut, “Hukuka aykırı süreç devam ediyor. İşkence ihtimali çok yüksek. Hiçbir şekilde görüştürmedikleri için bir şey yapamadık. Pazartesi günü savcıya başvuracağız” şeklinde konuştu.