Tarsus'ta açlık grevindeki kadın tutsaklara baskılar artıyor

Tarsus Cezaevinde açlık grevinde olan kadın tutsaklara cezaevi idaresinin baskıları artıyor. Tutsaklar ve aileleri kamuoyundan duyarlılık bekliyor.

Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi kadın tutsaklar 19 Ağustos günü gruplar halinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını açıklamıştı. Cezaevi idaresinin görüşlere giderken tutsaklara dayattığı çıplak arama işkencesine, sosyal faaliyetlerin yasaklanmış olmasına ve tutsaklara verilen disiplin cezalarına dikkat çekmek için başlatılan açlık grevinde ilk grup kritik seviyeye ulaştı. İlk grupta açlık grevine giren tutsaklarda baş dönmesi, kusma gibi şikayetler olmasına rağmen, idarenin tutumunda herhangi bir değişiklik olmadı, aksine, gardiyanların açlık grevindeki tutsaklara işkencesi arttı. 

HASTA TUTSAKLAR TEDAVİ EDİLMİYOR, YEMEK VERİLMİYOR

Cezaevinde bulunan Halise Balkas ailesi ile yaptığı son telefon görüşmesinde tutsak arkadaşlarının durumunun giderek kötüye gittiğini, kendisinin ilk grupta olmasından kaynaklı sağlık sorunlarının arttığını anlattı. Halise Balkas, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, idarenin sağlık sorunları olan diğer tutsakları revire götürmediğini, sayım sırasında bahanelerle zorluklar çıkartıldığını, 15 kişinin kaldığı koğuşlara 7 kişilik yemekler verildiğini anlattı ve kamuoyunun bu konuya duyarlı olmasını istedi. 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Balkas Ailesi kızlarının ve açlık grevlerinde bulunan diğer tutsakların durumlarının giderek kötüleştiğini, kamuoyunun cezaevindeki tutsaklar üzerindeki baskılara duyarsız kalmaması gerektiğini söyleyerek, duyarlı kesimlerin yüzlerini cezaevine dönmesini istedi.