Suriye Kadın Meclisi: Türk devleti bölgeyi tehlikeye itiyor

Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin işgal tehditlerinin bölgeyi büyük bir tehlikeye ittiğini belirtti ve işgal tehditlerinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Suriye Kadın Meclisi, Türk devletinin işgal tehditleri ile Suriye Anayasa Komitesi’ne ilişkin Qamişlo’da basın toplantısı gerçekleştirdi. Qamişlo Stratejik Araştırmalar Merkezi binasında gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyesi çok sayıda kadın katıldı.

Basın toplantısında konuşan Suriye Kadın Meclisi Genel Koordinatörü Lîna Berekat, Suriye’de kalıcı çözümün sağlanması için yapılan siyasi çalışmalarda şu ana kadar hiçbir uluslararası yasanın işletilmediğini vurguladı. Suriye krizinin çözümü iddiasıyla kurulan Suriye Anayasa Komitesi’nin bile uluslararası anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çeken Lîna Berekat, ülkedeki tüm sorunların uluslararası anlaşmalar çerçevesinde siyasi bir perspektif ile çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Lîna Berekat, oluşturulan komitede kadınlara temsil hakkı verilmediğini söyledi.

Türk devletinin tehditlerinin bölgeyi büyük bir tehlikeye attığını vurgulayan Lîna Berekat, Türk devletinin işgal girişimlerinin önüne geçilmesi çağrısı yaptı.