Stockholm'de kadınlardan “Türkiye'yi boykot” eylemi

Bir grup Kürt kadını, İsveç'in başkenti Stockholm'de Türk devletinin boykot edilmesini sağlamak amacıyla eylem gerçekleştirdi.

Taşıt trafiğine kapalı Drottningsgatan Caddesii'nde “Türkiye'yi Boykot Et” pankartı taşıyan kadınlar, Türk devletinin gerçekleştirdiği işgal, katliam ve hak ihlallerini ele alan bildiriler dağıttı.

Stockholm’ın en işlek caddesinde kadınların gerçekleştirdiği eyleme yoğun ilgi oldu. Çevreden geçen İsveçliler de kadınların görüşlerine katıldıklarını söyleyerek Türkiye'nin boykot edilmesini dile getirdi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan eylemcilerden Ayşe Göktepe, “Eylemimize inanılmaz bir ilgi vardı. Birçok İsveçli ve yabancı yanımıza gelerek sizi destekliyoruz. Erdoğan ve Türk devleti boykot edilmeli dedi. Hatta bir grup Türk genç turist yanımıza gelerek neden Türkiye'nin boykot edilmesini istiyorsunuz diye sordu. Biz de gerçekleşen baskı ve insan hakları ihlallerini anlattık. Çok haklısınız artık biz de Tayyib'e oy vermeyeceğiz dediler” dedi.

Göktepe, İsveç'te yaşayan tüm Kürdistanlılara Türkiye'yi boykot kampanyasına aktif olarak katılmaları ve etkinlik örgütlemeleri çağrısı yaptı.