ROJİN: Emekçi yoldaşımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz

Nina Ahmedi’nin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan ROJİN Koordinasyonu, “Tanıştığı ilk günden itibaren Kürdistan özgürlük mücadelesinin yorulmaz, emek vermekten hiçbir zaman çekinmez bir neferini kaybetmenin acısını yaşıyoruz” dedi.

Nina Ahmedi’nin bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan ROJİN Koordinasyonu, şunları belirtti: “Avrupa’ya çıktığı tarihten ve Kürdistan özgürlük mücadelesi ile tanıştıktan hemen sonra mücadeleye önce bulunduğu Avusturya’nın başkenti Viyana’da daha sonra da Özgür Kürt Basını’nda uzun yıllar emek veren Nina Ahmedi’yi bugün kaybettik.

Gittiği her yerde hem kendisi hem de çevresini sürükleyerek, aktif bir şekilde mücadele eden ve hastalandıktan sonra dahi, çalışmalarını hiçbir şekilde aksatmayan Nina 3 sene boyunca mücadele ettiği kansere karşı da amansız bir şekilde savaştı.

Uzun bir süre Özgür Kürt Basını’nda çalışan Nina, yıllarca Roj TV’de yayınlanan Rojbaş  Kurdistan’ın Kürtçe’nin Sorani lehçesinde sundu.

Daha sonra ise Roj TV haber merkezinde Sorani serviste emek veren Nina Ahmedi sadece bulunduğu servisle sınırlı kalan bir çalışma da yürütmedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü paradigmasını yaşamının merkezine koyarak, doğru devrimciliği de esas aldı.

Kürt devriminin merkezinin kadın özgürlüğü ile eş anlama geldiğini bilerek, her zaman bu bilinçle hareket etti. Kadın özgürlüğünün, sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu halklarının kurtuluşunun anahtarı olduğunu her zaman dile getiren Ahmedi, Kürdistan’ın Rojhilat parçasından ayrılmak zorunda kalmıştı.

Kürt halkının özgürlüğü için bir abisini de şehit veren Ahmedi, baskıların artması ile birlikte hem ailesini, hem de ülkesini geride bırakarak, Avrupa’ya yerleşmek zorunda kalmıştı.

Tanıştığı ilk günden itibaren Kürdistan özgürlük mücadelesinin yorulmaz, emek vermekten hiçbir zaman çekinmez bir neferini kaybetmenin acısını yaşıyoruz.

Başta ailesi olmak üzere, Kürt halkının başı sağolsun."