Paris, Zürih ve Bern'de Paris katliamı protestosu-YENİLENDİ

Norveç’in başkenti Oslo ile İsviçre’nin Zürih ile Bern kentinde Paris katliamının yıl dönümü vesilesiyle protesto edildi.

 

Oslo Halk Meclisi tarafından organize edilen eylemde Fransız konsolosluğu önünde Kürdistanlılar bir araya geldi. Katliamın faillerinin açığa çıktığı ve yargılanması gerektiğine dikkat çekilen eylemde, Fransız devletinin katliamdaki rolü de kanındı.

Fransız Konsolosluğu önüne siyah çelenk de bırakılan eylemde yapılan konuşmalarda adaletin yerini bulması gerektiği dile geldi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentinde de Kürdistanlı kadınlar eylemdeydi. Beritan Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylem Fransız Konsolosluğu önünde yapıldı. Sloganların atıldığı eylemde konsolosluğa siyah çelenk bırakıldı.

Paris katliamına ilişkin hazırlanan dosyanın da verilmesi ardından eylem sona erdi.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de Mizgin Kadın Meclisi tarafından Paris katliamını protesto eylemi düzenlendi.

Bern Casinoplatz’da bir araya gelen onlarca Kürdistanlı burada bir eylem yaptı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından burada İsviçre Kürt Kadın Hareketi adına bir konuşma gerçekleştirildi. Sık sık “Jîn, Jîyan, Azadî”, “Sara, Rojbîn, Ronahî” “Katil AKP, Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganlarının atıldığı eylem katliama yönelik hazırlanan dosyanın bir heyet tarafından Fransız konsolosluğuna götürülmesi ve konsolosluk önüne siyah çelenk bırakılmasının ardından sonlandırıldı.