'Nujiyan Erhan kadın gazetecilere yol gösteriyor'

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, KDP peşmergelerinin katlettiği Gazeteci Nujiyan Erhan'ı andı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Şengal’de KDP'ye bağlı 'Roj Peşmerge' grubunun 3 Mart 2017'de Xanesor beldesine yönelik saldırısı sonucunda yaşamını yitiren Gazeteci Nujiyan Erhan’ı (Tuba Akyılmaz) andı.

'ŞENGAL HALKININ SESİ OLDU'

Platform, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Urfa’nın Hilvan ilçesinde doğan ve 2005 yılından bu yana özgür basın emekçisi olarak çalışan Nujiyan, Kürt halkının direnişi ve mücadelesini kamuoyuna duyurmak üzere Kürdistan'ın birçok alanında gazetecilik yaptı. Son olarak DAİŞ çetelerinden kurtarılan Şengal’de başta kadınlar olmak üzere Şengal halkının sesine ses katan Nujiyan, burada özgür basın geleneğinin de temsilciliğini yaptı. Nujiyan, uzun bir süre Şengal’de özellikle Serdeşt ve çevresinde saldırıya uğrayan Êzidî halkının sesinin duyulması için çalışma yürüttü.

'MEŞALE OLDU VE YOL GÖSTERİYOR...'

Kürt kadın gazeteciliğinin gelişiminde önemli katkıları olan Nujiyan, basın çalışmalarında yer aldığı günden vurulduğu 3 Mart gününe kadar karanlıkta kalmış hakikatleri aydınlatarak, kadın gazeteciliğinde bir meşale oldu.

Hakikati kalemiyle, fotoğraf makinesiyle, kamerasıyla taşırmayı büyük bir gazetecilik sorumluluğu olarak bilen Nujiyan Erhan, DAİŞ çeteleri 3 Ağustos 2014'te Şengal'e saldırdığında, Êzidî Kürt kadınlarının sesi olmak için Şengal'e gitti. Êzidîxan topraklarında Êzidî Kürt kadınlarının DAİŞ faşizmi karşısında başlatmış olduğu tüm direnişe tanıklık eden, bu tanıklığını kalemiyle, fotoğraf makinesiyle tüm dünyaya ulaştıran Nujiyan, bugün de Kürt kadın gazetecilerine yol göstermeye devam ediyor.

Nujiyan’ın zulmü ve özgürlük çığlığını dünya kadınlarıyla buluşturduğu Şengalli kadınlar, Nujiyan’dan devraldıkları kalemleriyle sesini, sözünü haykırıyor.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak, hakikatin meşalesi olan Nujiyan Erhan’ı anıyor, uğruna yaşamını yitirdiği hakikatin takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz."