MLKP Kadın Örgütü: Yeni Sakineler boy veriyor

MLKP Kürdistan Kadın Örgütü, PKK'nin operasyonuyla Türk devletinin Paris Katliamı'ndaki suçunun belgelendiğine dikkat çekerek, "Katiller kadınların devrimci adaletinden payını alacaktır" dedi.

MLKP/Kürdistan-Komünist Kadın Örgütü, bugün Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

"Ölümsüz şehitlerimiz, Sakine, Leyla ve Fidan yoldaşları, katledilişlerinin beşinci yıl dönümünde, miras bıraktıkları devrimci mücadelenin coşkusu ve yoldaşlıklarının sıcaklığıyla selamlıyoruz" diye başlayan açıklamada, şunlar da ifade edildi:

'YENİ SAKİNELER BOY VERİYOR!'

"Her geçen gün daha da güçlenen ve büyüyen kadın özgürlük mücadelemiz, onların ve tüm kadın devrim şehitlerinin ayak izlerine basarak ilerliyor. Rojava Kadın Devrimimiz, cephelerde savaşan, dağlarda, kentlerde, özgür alanlarda iradeleşen gerilla kadınlarımız, siyasette öncüleşen, önderleşen yurtsever, sosyalist kadınlarımız, zindanlarda direnen meydan okuyan devrimci kadınlarımız, Başur'da, Rojilat'ta serhildana duran, Avrupa'da sokakları ısıtan kitlesel kadın hareketimiz Saralar'ın, Rojbinler'in, Leylalar'ın tuttuğu kadın özgürlük mevzilerinde en öndedir, silah başındadır, zafere yazgılıdır.

(...)

Paris'te şehit düşen üç kızkardeşimiz için, katledilişlerinin 5. yıldönümünde de, adalet talebini ve hesap sorma kararlılığını günbegün büyüten kadınlar, erkek egemenlikçi faşist Türk burjuva devletine ve tüm sömürgeci güçlere, bu bilinçle meydan okumaktadır. Yeni Sakineler, Leylalar ve Fidanlar bu mücadelede boy verirken, onları katledenler kaybetmeye mahkumdurlar."

'PKK'NİN OPERASYONUYLA SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR'

Açıklamanın devamında, "Katliamdan birinci derecede sorumlu olan faşist Türk devleti ve AKP iktidarı, yeni belge ve bilgilerle suçüstü yakalanmıştır" vurgusunda bulunularak, "PKK'nin MİT'e yönelik gerçekleştirdiği devrimci operasyonla bütün gerçekler ortaya çıkmıştır. İlk günden beri, sokakları dolduran yüz binlerin söyledikleri 'Şehit Sakine, Fidan ve Leyla'nın katili sömürgeci Türk devletidir' gerçeği, belgelenmiştir. Ezilen halklarımızın ve devrimci kadınların kanıyla beslenen Tayyip Erdoğan, MİT ve Fransız gizli servisinin ortaklığında gerçekleşen bu saldırının hesabı mutlaka sorulacak, katiller kadınların devrimci adaletinden payını alacaktır" denildi.