Mardin: Leylaların direnişi AKP'nin sonunu getirecek

Açlık grevi direnişlerine ilişkin konuşan KJK üyesi Rewşen Mardin, "Nasıl ki YPJ öncülüğünde kadınlar DAİŞ çetelerine diz çöktürdü, Leylaların direnişi de AKP'nin sonunu getirecektir" dedi.

STÊRK TV'de Rojeva Jin programına konuk olan KJK Koordinasyonu üyesi Rewşen Mardin, gündemde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına değinerek sözlerine başlayan Mardin, "8 Mart'ta caddeler kadın renkleri ile donatıldı, ama önemli olan her günü 8 Mart ruhu ile mücadeleye dönüştürmek. Kadınlara yönelik saldırılar gün geçtikçe artıyor. Bunun için de her günümüzün direniş, mücadele ve kendini örgütleme ile geçmelidir" dedi.

YPJ öncülüğünde DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğradığını hatırlatan Mardin, "Kürt kadınlarının öncülüğünde bu yıl 8 Mart Dêrazor, Tebqa gibi bir çok yerde kutlandı. Örgüt ne olursa olsun, toplumun özgürlüğünü kadınlar sağlayacaktır. Nasıl ki Rojava'da YPJ öncülüğünde kadınlar DAİŞ çetelerine diz çöktürdü, Bakur'da da Leylaların öncülüğünde AKP-MHP'nin sonu gelecektir" şeklinde konuştu.

Kadın emeğinin yok sayılması üzerine kurulan bir sistemi reddettiklerini söyleyen Mardin devamla şunları belirtti: "Kendilerini sözde demokrasi devleti olarak tanıtan bir çok devlette her gün kadınlar katlediliyor, taciz ediliyor ve her türlü işkencelerle karşı karşıya kalıyor. Şengal'de yaşanan katliamın bir daha yaşanmaması için mücadeleyi yükseltmemiz lazım. Mücadelemiz ne kadar büyük olursa sonuç da o kadar başarılı olur. Artık herkesin birlikte güler yüzlü yaşaması gereken bir dönemdeyiz."

'TECRİDİ KIRARAK ÖZELEŞTİRİMİZİ VERECEĞİZ'

Açlık grevinde olan eylemcilerin direnişine de değinen Mardin, açlık grevinin devrimci bir eylem olduğunun altını çizdi. Direnişçilerin amaçlarının ve isteklerinin toplumun özgürlüğü olduğunu kaydeden Mardin, "İmralı tecridi, Türkiye toplumuna da uygulanıyor. O yüzden tecridin sona ermesi için sürekli eylemde olmalıyız. Önderliğimiz ile halkımızın direnişi ve mücadelesi sonucu düşman amacına ulaşamayacaktır. Şüphesiz tecrit kırıldığı zaman halklar da özgürleşecek. Leyla hevalin önderliğe verdiği özeleştiri hepimizin özeleştirisidir. Bu özeleştiriyi de tecridi kırarak vereceğiz" diye konuştu.

Güney hükümetinin RJAK'a dönük saldırılarına dikkat çeken Mardin konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "8 Mart'ta Güney'de kadınların renginin bu kadar çok ortaya çıkmasına RJAK öncülük etti. Bundan dolayı kadınların bu başarısını kabul etmeyerek, RJAK merkezlerine saldırdılar. İnanıyoruz ki Güney ve Şêladîzê halkının direniş ruhu her zaman devam edecektir. Leylaların diremiş ruhu ve Mazlumların ateşi ile Newroz'u kutlayacağız."