Leyla Güven: Onurlu Hakkari halkı gibi direnecek ve kazanacağız

Rehin tutulan HDP Hakkari Milletvekilli Adayı ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven, 24 Haziran'ın aydınlık bir gelecek için fırsat olduğunu, Kürdistan'da zafer elde edeceklerin belirtti.

Amed'de 22 Ocak’ta evine yapılan baskınla gözaltına alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nden mektup gönderdi.

Güven, Hakkari milletvekilliği adaylığına ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) gönderdiği mektubunda, "Amed Zindanından canıgönülden selam, sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Her şart ve koşul altında, halkımızdan ve mücadelemizden aldığımız güç ve moralle, halkımızın bizlere emanet ettiği bu mücadeleyi sürdürmek için zindanlarda büyük bir direniş ve kararlık göstermekteyiz" dedi.

'24 HAZİRAN'DA AYDINLIK BİR GELECEĞE DOĞRU...'

Güven'in mektubunun devamı şöyle:

"Yıllardır halkımıza ve iradesi olan seçilmiş siyasetçilere dönük gerçekleştirilen soykırım operasyonları, demokratik siyaset yapmanın yollarının nasıl kapatıldığını göstermektedir. Haklı mücadelemizle her zaman demokratik siyaset, ve onurlu bir barıştan yana tavrımızı açık ve net olarak ortaya koyduk. Lakin gelinen süreçte kimin savaştan ve çözümsüzlükten yana olduğu açık ve net ortaya çıktı. 16 yıllık AKP iktidarı, başta halkımız ve tüm Türkiye halklarına bugün kan kusturmaktadır. Bu hukuksuz saltanatı yıkmak ve halklarımıza nefes aldırmak için, 24 Haziran seçimleri bizim için büyük bir fırsattır. Kürdistan ve Türkiye halkları olarak ayrışmayı, kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi bir kenara bırakarak, halklarımız adına ilkeli bir birliktelik gerçekleştirerek, Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, kadını, genci ve emekçisiyle beraber, 7 Haziran ruhuyla, yeni bir yaşam ve aydınlık bir gelecek kurmanın tam zamanıdır."

'KÜRDİSTAN'DA ZAFER KAZANACAĞIZ'

Partim tarafından vekil adayı olarak görevlendirildiğim Hakkari’de halkımızın, onurlu duruşuna layık olmaya çalışacağım. Bu vesileyle tüm kadın yoldaşlarıma ve baş eğmeyen gençliğimize çağrımdır; haklı mücadelemizden ve ilkelerimizden asla taviz vermeden, tüm Kürdistan’da seçim çalışmalarında öncülük yapmalarıdır. Kadın ve gençlik öncülüğünde halkımızla beraber bu seçimlerde, Kürdistan’da zaferle çıkacağımızın inancıyla hepinizi yürek dolusu sevgiyle kucaklıyorum."