GÖRÜNTÜLÜ

Kürt kadınlar Abdullah Öcalan'a özgürlük için Vatikan’da

Kürt kadınlar, "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Vatikan'ıı ziyaret etti.

KÜRT KADINLAR VATİKAN'DA

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde bir grup kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 10 Ekim 2023’te Kürt halkının yoldaşları tarafında dünyanın 80 merkezinde startı verilen ve giderek bütün dünyaya yayılan “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Vatikan'ı ziyaret etti.

 

Vatikan Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen ve Papa Francis’in katıldığı Paskalya törenine katılan 47 Kürt kadının ulusal kıyafetleri ilgi odağı oldu.

Etkinlikten sonra  Kürt kadınları tarafından hazırlanan dosya Papa Francis’e verilmek üzere sekreterliğe teslim edildi.

Aziz Petrus Meydanı’nda yapılan tören esnasında “Jin Jiyan Azadî”, "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kurdistan'a statü" sloganları atıldı. Kürt kadınlar, tecrit ve Kurdistan’da devam eden saldırılara ilişkin bilgilendirme yaptı.

TECRİDE DAİR DOSYA SUNULDU

Törenin ardından Papa’nın sekreterleri ile görüşme yapıldı. Görüşmede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hayatının anlatıldığı bir dosya, tecrit ve savaşa ilişkin hazırlanan 3 ayrı dosyayı sundu. Vatikan sekreterlik yetkilisi Kürt halkının yaşadıkları konusunda bilgi sahibi olduklarını ve bu konuda verilen dosyaların mutlaka Papa’ya verileceğini belirtti. Kürt kadınları  ayrıca ileri bir tarihte Papa ile görüşme sağlanması içinde görüşmeler yaptı.