Kürt siyasetçi Gökay Akbulut federal mecliste!

Kürt kadın siyasetçi Gökay Akbulut, Almanya’da 24 Eylül günü yapılan genel seçimlerde yüzde 9,2 oy alan Sol Parti'nin listesinden federal meclise girdi.

Almanya'da Pazar günü yapılan seçimlerde 69 parlamenter çıkartarak beşinci parti olan Sol Parti’nin grubunda bir Kürt kadın siyasetçi de kendi kimliğiyle oturacak. Baden-Württemberg Eyaleti'nde Sol Parti'nin 3. sıra adayı olan Gökay Akbulut seçilen parlamenterlerden birisi oldu.

34 yaşındaki Akbulut, aday olduğu Mannhem'deki seçim bölgesinde partisi yüzde 9 civarında oy oldu. “Sosyal, Eşitlik, Barış, Herkes için” sloganıyla seçim kampanyasına yürüten Akbulut'a Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenler de büyük bir destek verdi.

2007 yılında bir üniversite öğrencisi olarak Sol Parti’ye olan Akbulut, partisinin eyalet yönetiminde yer aldı ve 2014 yılından bu yana Belediye Meclisi üyesiydi. Kayseri Kürtlerinden Akbulut, Pazar günkü seçimlerde seçim bölgesindeki tek kadın ve tek göçmen adaydı.

Sol Parti, iktidara gelmeleri halinde 1993 yılında beri Almanya'da hayata geçen PKK yasağını kaldıracaklarını bildirmişti. Akbulut ise Kürt seçmenlerine Kürtlerin kriminalize edilme politikalarına karşı mücadele edeceğini açıklamıştı.