Kürdistanlı kadınlardan işgale karşı çağrı

Kürdistan’ın üç parçasından kadınlar, Türk devletinin Başûr'a dönük işgalci saldırılarını kınarken, Kürdistan hükûmet ve parlamentosuna dilekçe sundu. Kadınlar, herkesi işgale karşı çıkmaya çağırdı.

Aralarında çok sayıda gazeteci ve yazarın da bulunduğu Başûr, Rojava ve Rojhilatê Kürdistanlı kadın örgütleri ve parti temsilcisi kadınlar, Süleymaniye Kadın Birliği binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Türk devletinin Başûr topraklarına dönük işgal saldırılarına dikkat çekildi.

'BÜTÜN KÜRDİSTAN GÜÇLERİ KARŞI ÇIKMALI'

Kadınlar adına basın açıklaması yapan Kinêr Ebdulah, Başûr, Rojava ve Rojhilatlı kadınlar olarak, Türk devletinin Kürdistan Bölgesi’ne dönük işgal saldırılarını kınadıklarını belirtti ve bütün Kürdistan güçlerini işgale karşı bir tutum içerisinde olmaya çağırdı.

Ebdulah, Kürdistanlı kadınlar olarak Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin Kürdistan Bölgesi hükümeti ve parlamentosuna taleplerini ilettiklerini belirtti.

TALEPLER

Kadınlar, taleplerini şöyle açıkladı:

1. Kürdistan Bölgesi parlamentosundan bölge sınırlarının Türk devletine kapatılmasını ve işgal saldırıları konusunda acil bir oturum gerçekleştirmesini talep ediyoruz.

2. Kürdistan Bölgesi parlamentosunun 2003 yılında almış olduğu 37’inci kararın (Türk askerlerinin Başûrê Kürdistan topraklarından çıkarılması için bölge hükümetinin görevlendirildiği karar) uygulamaya koymak için çalışma başlatılmalı ve Türk devleti Başûr topraklarından çıkarılmalıdır.

3. Irak hükümetinden Türk devleti ile olan antlaşmalarını iptal etmesini talep ediyoruz.

4. Başta işgalcilerin bombardıman ve saldırılarında hedef alınan yurttaşlar olmak üzere, bütün yurttaşların insani hakları korunmalıdır.