Kongreya Star kongresi: Toprağımızı ve yaşamımızı koruyacağız

Kongreya Star'ın 8. Kongresi katılımcıların konuşmasıyla sürüyor. Konuşmacılar, kadınların rolüne dikkat çekerek, "Toprağımızı ve yaşamımızı bütün var gücümüzle korumalıyız" mesajını verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kongreya Star'ın, “Hevrîn ve Zehralar'ın Mücadelesiyle İşgalciliği Bitirelim, Kadın Devrimini Gerçekleştirelim” şiarıyla 8’inci Genel Kongresi sürüyor.
Kongreya Star Sözcüsü Evîn Siwêd’in açılış konuşmasının ardından söz alan Yekineyên Parastina Jin (YPJ) Komutanı Zeyneb Efrîn, kongreyi kutladı. Efrîn, Kongreya Star’ın büyük sorunlarla karşılaştığını ama bunlarla baş ederek kongresini gerçekleştirdiğini belirterek, bu uğurda yaşamını yitiren kadınları andı ve şöyle dedi:
“Direnişi başarıya ulaşması için her dönem kadınlar büyük bir mücadele verdi. Bu savaşta başarılı olmak istiyorsak örgütlenmemizi daha da güçlendirmemiz lazım. Kadınlar bulundukları her alanda değişimi de beraberinde getirdi. Bizler de büyük emekler ve bedel vererek toplumumuzu savunduk. Üzerimizde halen o sorumluluk var. Şuan devrim üzerinde hayata geçirilmeye çalışılan planlar ve projeler var. Bu yüzden de yükümüz ve sorumluluğumuz daha da artıyor. Toprağımızı ve yaşamımızı bütün var gücümüzle korumalıyız."

'ROJAVA'DA KADINLAR DÜNYAYA ÖRNEK OLDU'

Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Xalid, “Rojava Devrimi bir kadın devrimidir”in sadece slogan olmadığını, kadın iradesinin devrimin esasını oluşturduğunu söyledi. Rojava Devrimi’nin zorlu dönemlerden geçtiğini ve öncülüğünü kadınların yaptığı bir direniş ortaya konulduğunu söyledi. Xalid, “Bütün milletlerden kadınlar devrimi mührünü bastı. Terör örgütleri kirli bir zihniyetler bizi hedef alıyor. Kongreya Star kadının iradesi olarak tüm dünyaya da örnek oldu.  Özerk Yönetim’de de kadınlar güçleriyle var oluyor. Demokratik sistemi kalıcı yapacak olan Rojava Kürdistan’ında yaşayan kadınlardır" dedi.
Konuşmaların ardından şehit düşen direnişçi kadınlar anıldı. Ardından, Kongreya Star’ın çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi izlendi.
Kongre, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınların rolüne yönelik yazılarının okunması ve Kongreya Star’ın iki yıllık faaliyet raporu üzerine değerlendirmelerle devam edecek.
Kongrede 5 kişilik yeni koordinasyon da seçilecek.