Kongreya Star’dan ‘Efrînli kadınlar için ayağa kalkın’ çağrısı

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrînli kadınlara yönelik saldırılarını kınayan Kongreya Star Efirn örgütü, tüm dünya kadınlarına Efrînli kadınlar için başkaldırmaları çağrısı yaptı.

Kongreya Star Efrîn örgütü “Kadınlar; Efrîn için ayağa kalkın” hamlesi kapsamında Şehba’nın Fafin ilçesine bağlı Sosin köyünde bulunan Serdem Kampı’nda toplandı. Efrînli ve Şehbalı kadınların katılımıyla Kongreya Star basın açıklaması yaptı. Açıklamada işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrînli kadınlara yönelik saldırıları kınandı.

“Kadına şiddete hayır”, “Efrînli kadınlara tecavüze hayır”, “Efrînli kadınlar tecavüze uğruyor”, “Dünya kadınları Efrînli kadınlar için ayağa kalkın” yazılı pankartlar açıldı.

Açıklama ise Kongreya Star yönetiminden Hevin Sileman tarafından okundu.

“Efrîn’de yaşananlar yeni değil, uluslararası güçlerin Ortadoğu ve özellikle Kürt halkına karşı komplo tarihinin bir tekrarıdır. Faşist Türk devletinin Efrîn’e Kürt halkını asimilasyon amacıyla saldırıları da bunu göstermektedir” diyen Sileman şöyle konuştu: “Türk devleti bölge demografisini değiştiriyor, Efrîn halkını göç ettiriyor ve Gutalıları onların yerine yerleştiriyor. Bilindiği gibi Efrîn Suriye krizinin başından itibaren Suriye halklarının DAIŞ ve diğer teröristlerin barbarlığına karşı kucaklamış bir yerdir.

Başta Efrînli kadınların olmak üzere halkın direnişi, komplocuların planlarını boşa çıkarmıştır. Rojava devrimi kadın devrimidir ve bu yüzden de düşman en başta kadınları hedef almaktadır. Barin Kobanê’nin şehadeti bu gerçeği göstermektedir. Şimdi de kadınlar tecavüze, hakarete uğramakta, onurlarına saldırılmakta ve kültürü olmayan şekilde yaşamaya zorlanmaktadır. Efrîn demografisi değiştirilmekte, halk malını mülkünü satmaya zorlanmaktadır. Bu yapılanların benzerleri Şengal’de ve Şehba’da da yapılmıştı.

Kirli uygulamalarını Efrînli kadınlar üzerinden tekrarlamaktadırlar, ancak kadınların direnişi bu kirli planları boşa çıkarıyor. Şehit Avesta Xabur’un ve birçok şehidin Türk devletinin Efrîn’e saldırılarına karşı tereddütsüz direnişi bunun örneğidir. Yüzlerce Efrînli kadın Avesta ve Barinlerin izinden yürürken Türk devleti rahat olmayacaktır!

Şehba’daki Efrîn halkı örgütlendi. Güçlü irade ile Rebêr Abdullah Öcalan’ın çizgisinde Efrîn kazanacaktır.

Kongreya Star olarak Efirnli kadınlara yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Dünya kadınlarına Efrînli kadınlar için ayağa kalkmaları çağrısı yapıyoruz.”