Konca: Özgürlüğe kadınların öncülüğünde yürünecek

HDP Kongresi öncesinde bölge toplantıları düzenleniyor. Adana’da Kadın Meclisi, bölge kadın konferansı gerçekleştirdi. Konferansta konuşan Konca, özgürlüğe ancak kadınların öncülüğünde yürüneceğini söyledi.

11 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirilecek Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3. Olağan Kongresi öncesi HDP Adana Kadın Meclisi, Bölge Kadın Konferansı gerçekleştirdi. "Faşizme Dur Diyoruz, Örgütlenerek Özgürlüğe Yürüyoruz" şiarıyla Şirin Park Otel'de düzenlenen konferansa HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Besime Konca ve Aycan İrmez’in yanı sıra Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'den çok sayıda partili kadın katıldı.

Konferans salonuna tutuklu HDP'li vekiller ve tutuklu DBP'li belediye eşbaşkanlarının fotoğrafları asıldı. Saygı duruşu ile başlayan konferansta açılış konuşmasını HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural yaptı.

Ardından söz alan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, kadınlar ve halklar olarak zor bir süreçten geçtikleri üzerinde durarak, HDP Kadın Meclisi olarak bir araya gelmenin, sokakta olmanın, söz söylemenin kendileri için tarihi değerde olduğunu söyledi.

AKP iktidarının bugün Türkiye'de adım adım faşizmi ördüğünü belirten Konca, bunu ve her türlü şiddeti durdurmanın kadınların sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Konca, özgürlüğe ancak yaşamın kurucusu ve toplumun öncüsü olan kadınların öncülüğünde yürüneceğinin altını çizdi. Dün Meclis’e yakın bir noktada bir gencin işsizlikten kaynaklı bedenini ateşe vermesi üzerinde duran Konca, "AKP bugün yoksullaştırmayı bir yaşam biçimi olarak önümüze koyuyor. İnsanlar çıkıp kamuoyu önünde bedenini ateşe veriyorsa, bu ateşi söndürmek, güzel bir yaşamı oluşturmak ve bunu toplumla birlikte yapmak belki de en çok biz kadınlara düşüyor" dedi.

Özgürlük, demokrasi ve eşitlik için bir araya geldiklerini belirten Konca, faşizmin kadınlara her türlü şiddeti dayattığı bir dönemde mücadele ettiklerini kaydetti.

HDP Kadın Meclisi’nin tarihsel direniş geleneği ile mücadele etmeye devam ettiklerini vurgulayan Konca, "Deneyimlediğimiz tüm mücadeleleri konferanslarımız ve kongremizle daha da güçlendirerek, 8 Mart'ta mücadeleyi büyütmek ve faşizmi durdurmak için önemlidir. Tutuklu olan katledilen tüm kadın arkadaşlarımızı da anarak, ‘an serkeftin an serkeftin’ diyoruz" dedi.

Besime Konca'nın konuşması sonrası HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile tutuklu Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak'nın konferansa dair kadınlara gönderdiği mesajları okundu.