Kobanê'de Öcalan'ın özgürlüğü için hamle 

Kobanê Kantonu Kongreya Star Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı hamle başlattığını duyurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı, Kobanê Kantonu Kongreya Star Örgütü basın açıklaması yaparak hamle başlattığını duyurdu. 

Kongreya Star Yönetimi Üyesi Zehra Berkel tarafından yapılan açıklamada, Kongreya Star ve Fırat bölgesi kadınları olarak, 'Çağın direnişi ruhuyla kadın devrimini toplumsal devrime dönüştüreceğiz' şiarıyla hamle başlattıklarını söyledi.

'20 YILDIR TECRİT VAR'

Berkel, "Önder Apo için hamlemizi başlatıyoruz. Özgür kadın mücadelesiyle ahlaki, politik, ekolojik ve demokratik bir topluma yürüyoruz" dedi. 

Öcalan'ın 20 yıldır yoğun tecrit altında olduğunu belirten Berkel, şunları ifade etti: "Türk devleti Efrîn topraklarına dönük saldırı ve işgaliyle özellikle kadınları hedef almış, kadınlara tecavüz uygulamış ve Efrîn doğasını katletmiştir. Kadın hareketi olarak bu saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi sessiz kalmayacak ve siyasi, toplumsal ve askeri mücadelemizi yükselteceğiz. Üzerimizde uygulanan tüm planlarını ne olursa olsun boşa çıkartacağız."

SEMİNER VE SİNEVİZYON

Berkel, yarın düzenleyecekleri yürüyüşle de hamlelerinin startını vereceklerini kaydederek, "Hamle kapsamında Önder Apo'nun kadın mücadelesi üzerine seminerler ve sinevizyon gösterimleri gerçekleştirilecektir. Çağın Direnişi ruhuyla Önder Apo'nun özgürlük imkanları yarattığı kadınlar olarak hamlemizi Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye belirtti.

Açıklamanın sonunda "Bijî berxwedana Îmralî", "Bê serok jiyan nabe" ve "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.