KJK’ten Efrîn’deki savunma güçlerine mesaj

KJK Koordinasyonu yazılı bir açıklama yayınlayarak Efrîn’deki tüm savunma güçlerini selamladı.

KJK tarafından yapılan açıklamada Efrîn direnişi ile özgür ve yeni yaşamın yeniden yaratılacağı kaydedilerek “Efrîn direnişi şimdiden bir efsane, şiir, türkü olmuştur. İnsanlığın yüreğine nakış nakış işlenmektedir” denildi.

KJK’nin açıklaması şöyle: “Öncelikle sizleri Medya Savunma Alanlarından büyük bir coşku ve sevgi ile selamlıyoruz. Dünyanın en faşist ve barbar devleti olan Türk devletine karşı gösterdiğiniz görkemli çağın direniş nedeniyle sizleri kutluyoruz, selamlıyoruz. Sizler şahsında ortaya çıkan Önder APO’nun, Amed ki zindan direnişlerinin, Cizre, sur, Nusaybin, Kobani, Şengal, Halep’te kadınların, gençlerin, halkımızın, halkların özgürlük ruhunun güçlü bir temsilidir. İmralı da özgürlük önderimize en doğru, güçlü cevabı Efrîn direnişine katılan başta YPJ, YPG olmak üzere tüm öz savunma güçlerimiz vermişlerdir.

Değerli özgürlük savaşçıların, kadın arkadaşlar, Efrîn direnişine katılan enternasyonal yoldaşlar.

Özgürlük çizgimiz, kadın-erkek eşitliği, özgür yaşam felsefesi başarı ile Efrîn’deki direnişte temsil edilmiştir. Efrîn şehri olağan üstü bir direnişi ile topraklarını, varlığını ve kimliğini savunmaktadır. Özgürlük savaşçıları İnsanlığın görkemli direniş tarihine Efrîn adını hafızalardan silinmez bir şekilde yazmışlardır. Haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı mücadele eden güçlere umut kaynağı ve başarılı bir örnek olmuşlardır. Kapitalist modernist dünyanın en zalim teknik gücünü arkasına almış olan DAİŞ zihniyetli Türk devletine karşı özgürlük bilinçleri, cesaretli yürekleri ve kahraman, savaşkan bir ruhla cevap vererek haklı öz savunma savaşını başarı ile geliştirmişlerdir. Efrîn şehri, Avesta Habur, Barin Kobani, Slavalar şahsında Kadın öncülüğünde fedai bir direnişle tüm ataerkil sisteme, faşizme, diktatörlüklere, yalancı, komplocu, zalim egemen erkek dünyaya çok etkili ve görkemli cevabını vermiştir. Özgürleşen kadın, özgürleşen kürtlük, halkların birlikte kardeşçe yaşama ısrarı Efrîn de bir kez daha filizlenmiş, çiçek açmıştır.

Efrîn şahsında özgürlük güçleri ile faşist-egemen güçler karşı karşıya gelmiş savaşmaktadırlar. Faşist Türk devleti tüm dünya da ki en kirli, egemen, faşist, diktatör anlayışları Efrîn’e işgal saldırısı ile Ortadoğu ve dünyaya yaymak istiyor. Bugün Türk devletinin şahsında yaşanan gericilik, faşizm, erkek egemenliği, halkların düşmanlığı sadece Kürtlere karşı değil özünde Tüm Ortadoğu ve dünya halklarına karşı geliştirilmek istenmektedir. Faşizmin tekçi- ulus devletçi anlayışı yaygınlaştırılarak alternatif özgür yaşam, özgür toplum ve özgür bireyin gelişiminden çok büyük bir korku duyulmaktadır. Bu yönü ile özgürlük savaşçılarının, fedai duruşu; İnsanlığın özgürlük ruhu Efrîn’de yeniden halkların kardeşliği temelinde çiçek açmaktadır.

Kahraman yoldaşlar, özgürlüğün-direnişin öncüsü kadın arkadaşlar

Efrîn direniş ruhunun yarattığı özgür yaşam ruhu ile öz savunma güçlerimizin 8 Mart 2018 Dünya emekçi kadınlar gününü, sizlerin gerçekleştirdiği direnişin gururu ve sevinci ile kutluyoruz. 8 Mart 2018 baharına Efrîn direniş ruhu ile kadınlar, Kürt halkı, Ortadoğu da yaşayan Türkmen, Arap, Ermeni, Asuri, Ezidi, Alevi, Hristiyan, Yahudi, Müslüman halkları olarak giriş yapmaktayız.

Efrîne Renginde, o güzelim topraklarda, o olağan üstü coğrafya da zeytin ağaçlarının altında özgürlük, direniş ruhu ile özgür ve yeni yaşam yeniden yaratılacaktır. Efrîn direnişi şimdiden bir efsane, şiir, türkü olmuştur. İnsanlığın yüreğine nakış nakış işlenmektedir.

Bu yüzden Efrîn topraklarında kazanan Kürt halkının özgürlük, birlik ruhu, kardeşliği, kadın özgürlük çizgisi, öncülüğü temelinde yeşeren halkların, insanlığın özgür iradesi, yeni yaşam olacaktır.”