KJK, sosyalist Şilan’ı andı

KJK Koordinasyonu, hafta içerisinde Almanya’da hayatını kaybeden Müzeyyen Palabıyık’ı (Sosyalist Şilan) anarak, “demokratik sosyalizmin inşasının bir neferiydi” dedi.

Sosyalist Şilan olarak tanınan Müzeyyen Palabıyık, geçirdiği bir rahatsızlık ardından Almanya’nın Lönen kentinde ameliyata alınmıştı. Ameliyat ardından durumu ağırlaşan Palabıyık, 26 Nisan günü hayatına gözlerini yumdu.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KJK Koordinasyonu, “Önder Apo’nun ve Kürt kadın özgürlük mücadelesinin yarattığı paradigmanın bir militanı olarak yaşamın her alanında faşizme karşı direnen Sosyalist Şilan Fırat yoldaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayız” dedi.

Mesajda devamla şu ifadelere yer verildi: “Şilan yoldaş faşist TC zihniyetinin Kürt halkı ve kadınları üzerinde geliştirdiği inkar, imha ve katliamcı zihniyetinin aşılması için güçlü bir mücadelenin sahibi olmuştur. Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmanın bir neferi olarak tüm halkların ve kadınların demokratik sosyalizmin inşasının bir neferiydi. İnşanın hayat bulması için kişinin kendisinin düşünce, duygu dünyasını yeniden inşası ile başaranın kaçınılmaz olduğu inancını bulunduğu her çalışma alanında yaşama ve yaşatmanın en güzel örneklerinden biriydi. Kapitalizmin ve Avrupa sisteminin yaratmak istediği bireyciliğe karşı Önder Apo’nun komünal, özgür yaşam felsefesini esas alarak hakikatin arayışını güçlendirmiş ve yaşamını anlamlandırmayı esas almıştır.

Bütün faşizan saldırılara karşı Kürt kadınlarının öncülüğünde fedaice direnen Önder Apo’un demokratik konfederalizm paradigmasının özgürlük umudunun çok güçlü olduğu ve evrenselleştiği bir dönemden geçmekteyiz. Yaşamın her alanında mücadeleyi daha da büyüterek Önderliğimize ve devrim şehitlerimize cevap olacağımız inancını ve kararlılığımızı belirtiyoruz.

40 yıllık mücadelenin esas sahipleri olan şehitler kervanına katılan Şilan yoldaşı minnetle anıyor, yoldaşlarına, Kürt kadınlarına Kürt halkına ve ailesine başsağlığı diliyoruz.”