KJK’nin kuruluş yıl dönümü Kobanê ve Hesekê’de kutlandı

KJK’nin 19’uncu kuruluş yıldönümünü Kobanê ve Hesekê’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hesekê’de bu vesileyle gül ekildi.

Kurdistan Kadınlar Topluluğu’nun (Koma Jinên Kurdistan -KJK) kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla Fırat Kantonu’nun Kobanê kentinde bir kutlama yapıldı. 

Kongra Star’ın “Jin, Jiyan, Azadi Kadın Devrimine Doğru” şiarıyla düzenlediği kutlama Baqi Xido Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. 

Kutlamaya Fırat Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kadın katıldı. 

Kutlamada kadınlar yöresel kıyafetleri ile dikkat çekerken, salon Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kadın Özgürlük Hareketi şehitlerinin posterleri ile donatıldı. 

Kutlama sırasında bir konuşma yapan Kongra Star Koordinasyon üyesi Peyman Elûş, "Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde kadın gücünü ve iradesini ortaya koyduk, bugünlere kadar geldik. Kadın mücadelesi tüm dünyada yankı uyandırdı" dedi. 

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Meclisi Yönetimi'nden Sara Xelîl, KJK'nin kuruluş yıldönümünü Abdullah Öcalan ve kadınlara kutladı.

Sarya Xelîl, "Önder Abdullah Öcalan'ın bu projesi kadınların güçlenmesi ve kendi örgütlülüğünü kurması içindir" ifadelerini kullandı. 

Kongra Star Eğitim-Öğretim Komite Sorumlusu Cîhan Mihemed, “Kadınlar her türlü baskı ve saldırılara karşı mücadele ediyor. Kadın kendisine yönelik iktidar anlayışını asla kabul etmez. Günümüzde kadınlar, güçlü iradesiyle öncülük yapıyor” diye konuştu. Konuşmalardan sonra şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. 

Kongra Star, aynı vesileyle Hesekê’nin El Nasir Mahallesi’nde bulunan “Önder Abdullah Öcalan Parkı”nda 100 gül ekti. 

Bu etkinliğe sivil toplum kuruluşları, parti ve kadın örgütleri ile hareketlerinin üyeleri katıldı. 

Kongra Star üyesi Nejbîr Ehmed yaptığı konuşmada KJK'nin kadınları kölelikten kurtarmayı, baskılara son vermeyi ve eşitlik temelinde demokratik bir yönetim inşa etmeyi amaçladığını belirtti.Konuşmalar ardından parka gül ekildi.