KJK: Direnişi büyütme zamanı

KJK Koordinasyonu, 20. gününe giren Efrîn direnişi selamladı. KJK, “Şimdi soykırımlara ve komplolara karşı çağımızı özgürleştirecek direnişi büyütme zamanıdır” dedi.

KJK Koordinasyonu, Halkların ve Kadınların Demokratik Modernite Çağında direnişi zirveleştiren, faşist ve sömürgeci devletlere karşı mücadele geleneğini büyüten Efrîn direnişini yirminci gününde selamladı. KJK, “Büyük şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. 

Yirmi gün boyunca büyük bir yürekle Türk sömürgeci faşist işgaline karşı amansız direnen QSD, YPG-YPJ savaşçılarını kutlayan KJK, şunları belirtti: “Yine savaş uçaklarının, havan-obüslerin nefes aldırtmayan bombardımanı altında düşmana meydan okuyan Efrîn halkının yürüyüşünü, ayaklanışını; aynı biçimde Kuzey Suriye Federasyonundan kadını, erkeği, çocuğu ve genci ile Efrîn’e akan halklarımızın tarihi yürüyüşünü selamlıyoruz.”  

CİZRE’DEN EFRÎN’E AKAN KAHRAMANLIK RUHU

“Efrîn halkının, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu halklarının ve kadınlarının görkemli direnişi, bu yüzyılı yepyeni bir çehreye büründürmektedir” denilen açıklamada, “Ve bu tarihi, kadınlar ve halklar adına yeniden yazdıran direniş, Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de, genel olarak Bakur’da gelişen özyönetim direniş ruhunu miras almıştır. Şahadet günlerinde andığımız büyük halk önderleri Mehmet Tunç ve Asya Yüksellerin diz çökmeyen onurlu Cizre direnişinden miras almıştır. Bugün Efrîn’de ölümüne direnen, aynı zamanda Cizre’de yanmayı da göze alıp teslim olmayan yüzlerce insanımızın direniş ve kahramanlık ruhudur. Dağlardan Rojava’ya, Kobanê’ye, Kobanê’den Sur’a, Cizre’ye ve Cizre’den Efrîn’e akan kahramanlık ruhudur. Ş. Mehmet Tunç ve Ş. Asya Yüksel şahsında tüm Bakur özyönetim direniş şehitlerimizi minnetle anarken, bu büyük direnişçilerin anısına soykırımcılığı kırma, özgür Kürdistan’ı inşa etme sözümüzü yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

HER AN DİRENİŞ HER YERDE DİRENİŞ 

KJK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

“20.yüzyılı boydan boya kana bulayan soykırımcı kapitalist-emperyalist politikalar, en çok da Kürdistan’da acımasız ve çıplak bir biçimde uygulandı. Ve bu soykırımın adı bile konulmadı. Rhiber APO işte bu soykırıma karşı mücadelenin ve yaşadığımız zamanı özgürleştirmenin, demokratikleştirmenin Önderi oldu. Önder APO’nun açtığı bu yolda kararlıca yürüyen Kürt halkı, Bakur’da, Başur’da, Rojhilat’ta ve Rojava’da kahraman halk çizgisini geliştirdi. İşte Mehmetlerden, Asyalardan Rojava’ya akan bu kahraman halk gerçeği, çağın soykırımına karşı çağın direnişini, özgürlüğünü, demokrasisini inşa etmektedir. En vahşi soykırım saldırılarına karşı büyük bir cesaret ve bilinçle başkaldırmaktadır. Ve tarih, bu soykırıma karşı büyük mücadele eden Kürt kadınlarının, Kürt halkının, halkların onurlu direnişi ile yeniden yazılmaktadır. Demokratik Ulusal Birlik, Halkların Demokratik Birliği, Kadınların Özgür Birliği bu soykırıma karşı mücadele ile inşa edilmektedir. İşte bu aynı zamanda Başkan APO’ya karşı gerçekleştirilen uluslararası komploya karşı da mücadeledir, komployu aşma eylemselliğidir. 

21. yüzyıl halkların ve kadınların özgürlük yüzyılıdır. Bu yüzyıl soykırımları, komploları yerle bir etme, aşma yüzyılıdır. İşte Mehmet Tunçların, Asya Yüksellerin, bugün Efrîn ve Rojava halkımızın, Efrîn direnişi etrafında her yerde ayağa kalkan Kürtlerin ve farklı kimlikteki halkların, kadınların bayram havasındaki direnişleri bunu müjdeliyor. Mehmetlerin, Asyaların Avestalarla, Barinlerle fedaileşen kahramanlığı bunu müjdeliyor. 

Bu anlamda çağımızı özgürleştiren ve demokratikleştiren Efrîn direnişini büyütmek ve başarmak için tekrar yurtseverlerimizi, tüm duyarlı devrimci-demokrat insanlığı, kadınları mücadeleyi büyütmeye, daha yoğunlaştırmaya çağırıyoruz. 

Soykırımcı faşist güçlerin bombardımanlarına karşı her an direniş anına, her yer direniş yerine dönüştürülerek hesap sorulmalı, her yer özgürlük yeri ve zamanı yapılmalıdır.  

Mehmet Tunçların ve Asya Yüksellerin bize anlattığı gibi; 

Şimdi diz çöktürtmek isteyen düşmana karşı direnme ve başarma zamanıdır! 

Şimdi soykırımlara ve komplolara karşı çağımızı özgürleştirecek direnişi büyütme zamanıdır!”